Psiha

Psiha

Vedre, spontane i sretne žene njeguju ove navike!

Foto: Shutterstock

Koliko god nam se čini logičnim uživanje u malim stvarima, rijetkim ljudima to uistinu polazi za rukom. Dr. Bryant, psiholog sa sveučilišta u Chicagu smatra da su razlog zaposlenost i brige koje su sve veće i svakodnevno su na pameti. Zbog silne užurbanosti života automatski odbijamo biti spontani i družiti se što bi moglo unijeti radost u naš život.

Svi poznajemo žene koje krasi vedrina i spontanost, one će uvijek biti centar druženja i naš prvi kontakt kada nam se dogodi nešto dobro! Što činiti za vlastitu sreću? Donosimo vam par navika sretnih žena, slobodno ukradite i uživajte u vlastitom nasmijanom licu.

1. Širite pozitivne misli

Danas pišite mailove zahvale ili okrenite broj telefona kako biste rekli nekome što je za vas značio zadnji susret/razgovor/poljubac/knjiga. Dajte ljudima do znanja da su vas usrećili svojim prisustvom ili darom. Ako ste danas posebno sretni, nazovite nekoga i sigurno će se i on osjećati bolje zbog vaše pozitivne energije.

2. Hvalite sami sebe

Budite ponosni na svoje posljednje postignuće, na žalost to radi mali broj ljudi, a trebali bi. Ako ste proveli godinu dana u teretani znojeći se, nagradite se. Pohvalite se ako ste položili ispit ili napravili neko dobro djelo. Potapšajte sami sebe po ramenu, to će biti dovoljno!

3. Glumljenje sreće poboljšava raspoloženje

Spomenuti Dr. Bryant smatra da će osmjeh na licu učiniti da se zaista osjećate dobro! Nabacite osmjeh i pokazujte ga svima, a tu i tamo se sami sebi nasmiješite u ogledalo!

Istraživanja su pokazala da žene potajno pojačavaju grijanje

4. Uživajte u sadašnjosti i iskoristite svaki trenutak sreće

Ništa nije sigurno kao činjenica da će sve proći, a čini nam se da sretni trenutci prolaze najbrže. Znanstvenici smatraju da je trik u čovjekovom shvaćanju kako je sve prolazno i kako sjećanja blijede. Jednom kad to shvati uživati će u sadašnjosti te isto tako s vremena na vrijeme sam sebe podsjetiti na sretne trenutke i tako si uljepšati još jedan trenutak. 

5. Izbjegavajte negativne misli

Ovaj svijet je pun pesimista i često se gleda s čuđenjem na one koji uživaju u svakodnevnim malim stvarima. Ne dozvolite da vas negativnost pobjedi. Znanstvenici su otkrili da negativno, ali i pozitivno razmišljanje djeluje uzročno posljedično među cimerima. Odnosno, ako jedan student negativno razmišlja, velika je vjerojatnost da će njegov cimer nakon nekog vremena poprimiti isti način razmišljanja. Istraživanje je otkrilo da su potrebna tek 3 mjeseca da cimeri poprime isti način razmišljanja o nekim situacijama.

Drage dame mislite pozitivno, uživajte u trenutku i širite sreću!

Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada: Vjerujete li u ovu staru izreku?

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo