Pitanja našim doktorima mogu postaviti samo prijavljeni članovi Ordinacije.

Prijavi se. Nemaš korisnički račun? Učlani se.

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju!
Problemi probavnog sustava

Nakon provedene trojne terapije za H.pylori potrebno je barem mjesec dana da bi se ponovno određivao H.pylori u stolici

Objavljeno: 31.08.2018.

Poštovanje, imam 37 godina i imam problema sa želudcem. Radio sam test na heliko bakteriju koji je bio pozitivan, nakon tog radio i gastroskopiju gdje mi je dijagnostikovan erozivni gastritis. Nakon tog pio trojnu terapiju i kada sam konačno završio, nekih 5-6 dana mi je bilo dobro i sada ponovo imam određene tegobe. Naime, ujutro osjećam bol u želucu koji popusti nakon što nešto popijem, makar čašu vode. Međutim u toku dana imam i šetajuće bolove na lijevoj strani, ispod rebra koji se povreno "pomjeri i skorz na lijevi bok ispod rebara ili pri dnu rebarnog luka na lijevoj strani leđa. Nije to jak bol, više kao nelagoda, ali uporno. Znam da terapija protiv heliko bakterije ne mora biti uspješna iz prvog puta, zanima me najviše da li ove opisane tegobe mogu biti od želuca ili je nešto drugo u pitanju? Hvala Još jedno pitanje, koliko treba čekati najmanje za kontrolni test na heliko bakteriju nakon terapije? Hvala unaprijed

Nakon provedene trojne terapije za H.pylori potrebno je barem mjesec dana da bi se ponovno određivao H.pylori u stolici.
Osim preporučene medikamentozne terapije potrebno je pridržavati se dijetnog režima, prvenstveno izbjegavati podražajne obroke, odnosno "tešku hranu".

Ako i dalje budu prisutne opisane tegobe koje se daju interpretirati u kontekstu gastritisa, svakako učiniti pregled gastroenterologa.