Bambusov čaj - zeleno zlato s Dalekog Istoka - Ordinacija.hr

Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Bambusov čaj – zeleno zlato s Dalekog Istoka

Prije 10 dana prisustvovali smo sajmu čaja i kave koji se održavao u Beču i ujedno vidjeli inovacije i trendove koji su nam prezentirali naši inozemni partneri. Iskustvo koje dobijemo kroz takve svjetske sajmove uvelike obogaćuje ne samo našu ponudu novih čajeva, već nam i daje smjernice kako da dođemo do nekih odrednica koje smo si zacrtali u skoroj budućnosti.

Isto tako, većina ljudi ima neke životne ciljeve koje bi htjeli ostvariti, postići i zadržati. Zato smo i argumentima koje smo dobili na sajmu odlučili našim prijateljima čaja ponuditi nekolicinu novih čajeva, a jedan od njih je Green Gold natural.

lOvdje se najme radi od čaju Bamboo tea koji u sebi ima bambusovo lišće, a sama biljka se na Dalekom Istoku smatra jednim od najdragocjenijih darova prirode.

Bambus je izuzetno otporna i snažna biljka, a uz to je i jedna od najbrže rastućih biljaka na Zemlji. Slična je grmu ili stablu, a raste u tropskim i suptropskim područjima. Postoje 480 vrsta gdje se mogu pronaći i pravi pravcati divovi.

Green Gold natural je čaj bogat vlaknima i proteinima (tirozin, arginin, leucin…) koji se nalaze baš u bambusovom lišću, te mnogim mineralima (kalij, željezo). U vrlo kratkom vremenu Green Gold natural je našao puno poklonika i van Azije zbog širokog spektra koristi za zdravlje.

Neke od njih su:

  • eliminacija štetnih tvari iz organizma
  • poboljšava izlučivanje štetnih tvari iz organizma
  • stimulira probavu i daje ugodan osjećaj lakoće
  • štiti kožu od bakterija i gljivica
  • sagorijeva suvišne tjelesne masti
  • daje koži glatkoću
  • pogodan je za ljude s dijabetesom

Osim bambusovog lišća on sadrži i kandiranu papaju, ananas, komadiće manga i banane, te limunovu travu i još neke biljke.

Priprema se s vodom od 100° C, a sam čaj se namače oko 5 minuta.

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo