Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Čajem, vježbanjem i zdravom hranom do bolje, zdravije i bogatije budućnosti

U prosincu većina ljudi pretjeruje s unosom hrane, pića i cigareta, dovodeći svoj organizam u alarmantno stanje. Naravno, neki od njih u siječnju odmah pribjegnu dijeti misleći kako će u dva mjeseca regenerirati svoj organizam.

Vjerujemo kako ste barem jednom doživjeli pad raspoloženja, nesanicu, depresiju i općenito loše psihičko stanje nakon takvih dana u kojima je bilo previše masne i začinjene hrane ili možda konzumacije alkohola u većim količinama. Toksini iz alkohola i nezdrave hrane akumulirali su se i čine zastoje koje treba što prije očistiti iz organizma.

kVeć smo pisali o tome da je ljudsko tijelo savršen ustroj koji se sastoji od puno međusobno povezanih podsustava. Povezani su toliko dobro da ako samo jedan dio naših organa ne funkcionira kako treba, može doći do ozbiljnog poremećaja u radu cijelog sustava.

Jedna od odličnih metoda je početi s vježbanjem u fitnessu, rekreacijom u prirodi, yogom ili samo dugim i dinamičnim šetnjama. Pokretanjem lokomotornog sustava smo uvelike potaknuli fiziološke promjene unutar organizma koje će reakciju odaslati i na naše psihičko stanje u pozitivnom smjeru. Naime, da bi vratiti svoje organizme u stanje homeostaze, potrebno nam je i svakodnevno konzumiranje zdrave hrane i pića.

Čaj kao takav je vrlo dobar izbor jer je prepun ljekovitih sastojaka i odličan je detoksikator organizma. Svakodnevnim uvrštavanjem čaja kao napitka bogatog antioksdansima uz naše dobro izbalansirane obroke, možemo već kroz par mjeseci osjetiti, ali i vidjeti transformacije na tijelima koje smo si postavili kao željeni cilj. Takav način života u sadašnjosti dat će nam rezultate te nas nagraditi boljim, dužim i zadovoljnijim stanjem u budućnosti.

Neka tjelovježba, zdrava hrana i čaj obilježe vašu 2011. godinu, kao novi početak i buđenje za boljim danima koji nam predstoje…

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo