Kolumnisti i blogeri: Oči promatrača

Čemu se smiju stalno gladne žene

Victoria Beckham u vrtoglavo visokim potpeticama u kojima joj stopalo stoji kao na baletnoj špici, u kostimiću u kojem ne može disati, na dječjoj ljuljački u parku snima reklamu za svoju novu modnu kolekciju.

Ja se pitam tko će uopće kupiti nešto što prodaje (ne bih otišla tako daleko i rekla kreira) žena koja se sama doima se vječna osuđenica na suvremenu spravu za mučenje. Zar vas uopće čudi njena stalno zgrčena faca. To što modni znalci tvrde da se žena ne smiješi zato jer nema lijepe zube obična je glupost u koju će povjerovati samo muškarci. Žene uvijek znaju bolje ili barem znaju na prvi pogled prepoznati patnicu. Žena koja je u kojekakve estetske operacije (a vjerujte onoj koja je jednu takvu samo gledala – vrlo su bolne i nadasve ozbiljne) utucala jedan godišnji proračun naša male državice sigurno bi pronašla nekoliko (tisuća) funti i za savršeni hollywoodski osmijeh. Nije stvar u zubima, strahu od zubara ni u lovi. Rodonačelnica vizualnog žanra rahitična čačkalica sa nehumano velikim silikonima nema se čemu smijati u svom životu. Uzalud sva lova, prelijepa dječica, glamurozan život i jedan od najseksi muževa na svijetu kad je stalno gladna i hoda po čavlima, a nije prošla obuku za fakira.

Ako mi ne vjerujete pogledajte oko sebe, jer sindrom modernog mučeništva nipošto nije rezerviran samo za žene koje gledamo (ili im se zabunom čak i divimo) na stranicama “ženskih” novina. Sigurno vam je barem pet prijateljica na stalnoj dijeti i barem jedna susjeda na stalnih deset centimetara potpetica iako radi u frizeraju i cijeli je dan na nogama.

A vi se pitate zašto su stalno nemrgođene, nervozne, spremna na svađu i u biološki nemogućem vječnom PMS-u. Sve su one jednostavno pale u zamku nečije tuđe zamisli o tome kakve ideale moraju slijediti kako bi bile lijepe, privlačne i seksi. Gotovo ih je nemoguće uvjeriti da upravo takvim načinom života sebi oduzimaju glavni sastojam ljepote, seksepila, ali i života općenito, a to je zadovoljstvo. Što je život uopće ako tablu čokolade (ili tablu domaćeg špeka) samo sanjate (onako istinski dok spavate)? Što će vam najmodernije krpice u ormaru ako si ne usuđujete priuštiti dan u starim, poderanim trapericama i majici u kojoj ste već ofarbali grile na vikendici… Čemu se tada uopće imati smijati? Ili nadati?

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo