Neovisno je li u pitanju ideja o promjeni posla, pokretanju vlastitog biznisa, započinjanju s meditacijom ili učenju nekog stranog jezika, proces promjene započinje s idejom. Dakle svaka promjena započinje s idejom.

Prisjetite se trenutka kad ste dobili neku dobru ideju koja bi mogla pozitivno utjecati na daljnji tijek vašeg života. Već i sama pomisao na tu ideju pričinjala bi vam veliku radost i stvarala želju za poduzimanjem akcije. Osjećali biste se fantastično te bi vaš um bio potpuno usmjeren na traženje načina kako takvu ideju sprovesti u praksi i, po mogućnosti, u što kraćem roku.

Svi smo doživjeli takva iskustva nebrojeno puta, zar ne?

Međutim, već nakon nekoliko dana, a možda čak i ranije, shvatili bismo da to i nije baš tako jednostavno za napraviti. Umjesto da smo i dalje usmjereni na ideju, naš um je usmjeren na analiziranje raznih potencijalnih prepreka koje bi se mogle pojaviti u procesu realizacije takve ideje. Početno uzbuđenje biva zamijenjeno strahom i zabrinutošću i što vrijeme odmiče dalje, naša želja za realizacijom te ideje se postupno gasi.

Medeni mjesec je prošao… nova ideja nestaje… ostaje sve po starome, a mi sami sebe uvjeravamo da to ipak i nije bila neka naročito dobra ideja ili, pak, da još nije pravo vrijeme za to.

Nastavljamo živjeti svoj život, čekamo nove ideje i prilike, a kada se one i pojave, opet iznova tražimo nove izlike i vrtimo se u začarani krug iz kojeg, u biti, želimo izaći.

Ako osjećate da se naprijed opisani scenarij često ponavlja u vašem iskustvu, znajte da je vrijeme za promjenu… i to prije svega vrijeme za promjenu vaše percepcije procesa osobnog razvoja – neovisno o kojem se području života radilo.

Ideja, u osnovi, nije ništa drugo nego misao u vašem umu koju osjećate izrazito aktivnom. Sve dok je takva misao/ideja za vas nova, ona nema svojeg uporišta. Ona je vrlo krhka i slaba te je podložna svakojakim utjecajima. Ako želite da takva ideja naraste i postane snažnijom te se jednog dana pretvori u jasnu viziju koja će predstavljati “nacrt” po kojem ćete krojiti svoj život, nužno je da svoj um držite čvrsto usmjerenim na tu ideju i svjesno odbacite sve misli i načine razmišljanja koji ne podržavaju njezin razvoj. Drugim riječima, nužno je da joj date priliku!

Neovisno je li u pitanju ideja o promjeni posla, pokretanju vlastitog biznisa, započinjanju s meditacijom ili učenju nekog stranog jezika, proces promjene započinje s idejom. Dakle svaka promjena započinje s idejom. Možda je ideja koju imate ona prava, a možda i nije. Možda takva ideja nije ona koja će vas dovesti do konačnog cilja, ali je nužna kako biste mogli steći neki novi uvid koji vam je potreban kako biste brže i lakše ostvarili promjenu koju želite.

Međutim, sve dok svojim novim idejama ne date šansu da “narastu” do određene razine, vi ne možete znati propuštate li, u biti, važnu priliku koja vas može dovesti do promjene koju želite!

 

————————————— ***—————————————

 

Zamislite da, primjerice, svoj proizvod želite prezentirati nekolicini potencijalnih kupaca i svakome od njih želite pristupiti individualno. Logično, nakon vaše prezentacije proizvoda, neki od njih će ga možda kupiti, a neki neće. Sve dok traje prezentacija vi i dalje ne znate koji od potencijalnih kupaca će zaista i kupiti vaš proizvod. Međutim, bez prezentacije, budite sigurni da ga nitko od njih neće kupiti, jer jednostavno neće niti znati o čemu se radi i treba li im vaš proizvod uopće.

Sličan fenomen događa se i s novim interesantnim idejama koje se pojave u vašem umu. Ako im na samom početku ne date šansu i dovoljno vremena da vam “prezentiraju” zašto su nastale i što se u njima skriva za vas, vi sami sebi zatvarate vrata novih prilika.

A to ne želite, zar ne?

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo