Dosta mi je stručnjaka! - Ordinacija.hr

Dogodi li vam se ponekad da sve poželite poslati… negdje? Onaj osjećaj da vam se više ne da slušati savjete stručnjaka i pametovanje onih koji “znaju”? Stručnjaci za ljepotu, znanost, zdravlje, savršeno poslovanje i marketing itd. Koliko često uzmete za ozbiljno njihove savjete iako vam možda iznutra ne vibrira najbolje?

To je ponekada zaista predavanje svoje unutarnje moći i znanja drugima. Zašto bi uvijek netko tko nije mi, znao što je bolje za nas? Tisuće informacija, knjiga, tečajeva, proizvoda i stručnjaka…čovjek se pogubi u toj šumi.

lJedan od razloga zbog kojeg se gubimo, jest to što smo izgubili povezanost sa sobom i urođenim unutarnjim znanjem – intuicijom. Pažnja nam je stalno usmjerena na van i uglavnom mislimo da je vani sve što nam treba. Ne funkcioniramo intuitivno nego sve analiziramo umom, a u šumi tolikih informacija postajemo nesposobni razaznati što je što. Kako izabrati najbolju kremu za lice? Trebali bi pročitati sastav svih krema koje su na policama, proučiti informacije o proizvođaču i eventualno naučiti nešto o kozmetici. Onda isprobati nekoliko krema koje su ušle u uži izbor i vidjeti kako naša koža reagira (cijenu neću niti spominjati). Ali ni tada ne bi bilo gotovo, jer se naša koža mijenja, pa tako i reakcija na pojedinu kremu. I koja je onda najbolja krema? Tko ima vremena za takvo istraživanje? A “stručnjaci” danas uglavnom preporučuju ono od čega zarade i ono sa čime rade, jer to najbolje poznaju. Što nije za osuditi jer svi smo mi ljudi koji zarađujemo za kruh. Svi znamo, da nije uvijek najbolja ona najskuplja krema i da kvaliteta ne mora nužno biti u savršenom pakiranju. Time smo još više izbezumljeni, jer nema garancije.

lE pa tako je i u životu. Nema garancije. Probaš pa vidiš. Upravo zato čini mi se najmoćnije sredstvo – biti dobro povezan sa sobom. Jednostavno odlučiš djelovati “po feelingu“ te promatraš i učiš gdje te to odvelo. I kad biraš stručnjaka, biraš po osjećaju. Ako ti “sjedne” to je taj, pa što god drugi rekli.

Ne mislim da stručnjaci nisu potrebni, dapače. Konačno i ja sam stručnjak, jer dublje i opširnije proučavam specifično područje, te imam više iskustva i znanja kojim mogu pomoći drugima da brže ostvare ono što žele u tom segmentu. Bit je u tome, da prije, tijekom ili nakon konzultacije sa stručnjakom preispitamo svoje unutarnje biće i vidimo kako nama to vibrira. U današnje vrijeme izazov je biti svoj, jer za sve postoji netko stručniji od tebe, a čarobnih tableta ima na sve strane. Mi “ništa ne moramo raditi” samo platimo i drugi rješavaju za nas.

Zapravo, prava čarobna tableta je u tome, da spoznamo tko smo i postanemo stručnjaci svog vlastitog života, da živimo svoju istinu i osjećamo je iznutra. To je onda prava sloboda i mogućnost da budemo potpuno svoji. Na taj način smo dobro povezani s impulsom života i stvari se odvijaju većom lakoćom. Tada ne doživljavamo toliko stresa, zadovoljni smo, a to automatski rezultira i dobrim zdravljem i visokom razinom energije.

Radionica Povezati se s inuticijom počinje 22. travnja 2012. Opširnije informacije potražite na:

www.solar-spirit.net

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo