Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Gabalong – zeleni čaj koji pomaže kod liječenja visokog tlaka

Unazad par godina čini nam se da je prag tolerancije u Hrvatskoj pao na niske grane. Ljudi imaju sve manje i manje strpljenja i živaca za neke tolerantne situacije koje su možda u svojim prijašnjim godinama odrađivali bez nekih velikih napora.

No, s druge strane postoji nekolicina njih koja jednostavno izbjegava konfliktne situacije, te akumulira tu napetost u sebi što dovodi njihovo psiho-fizičko stanje u disbalans gdje sve više i više psiholozi, sociolozi i psihijatri imaju otvorenih slučajeva narušenog zdravlja. Kako bi pomogli sami sebi treba nam prvenstveno zdrav organizam i po mogućnosti jedan čaj iz naše riznice visoko kvalitetnih i finih čajeva.

kRiječ je o Gabalong čaju, čaj koji dolazi iz Japana i za kojeg su japanske studije ukazale da ima vrlo pozitivan učinak na smanjenje visokog tlaka. Japanski znanstvenici su proveli opsežne testove da bi došli do zaključka kako prilikom posebne obrade ovog zelenog čaja dolazi do podizanja razine amino-buterne kiseline GABA, koja se podiže obradom svježe ubranog lišća iz atmosfere bogate dušikom.

Konzumacija Gabalong čaja:

  • smanjuje visoki krvni tlak
  • povećava razinu ljudskog hormona rasta što može pomoći u sagorijevanju masti
  • odgovoran je i za regulaciju mišićnog tonusa
  • igra ulogu u regulaciji neurona
  • djeluje antibakterijski
  • daje elastičnost koži
  • kostima daje izdržljivost i masu
  • pripomaže pri opuštanju i omogućuje kvalitetniji san

Uz sve ovo on ima odličan i plemenit okus. Za pripremu je potrebna voda od 70 stupnjeva, a namakanje treba biti oko tri minute. Cijena od 70 kuna za 50 grama neće biti previsoka ako uvidimo da je riječ o čaju kojeg toliko cijeni tradicionalna japanska čajna nacija.

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo