Kolumnisti i blogeri: Tajne uspjeha

Hipnoza: najlakši put do prestanka pušenja i skidanja kilograma

U procesu hipnoze što je provodi terapeut na pacijenta se prenosi sugestija koja dolazi izvana, a on je prihvaća.

Hipnoza je stara kao i čovječanstvo. Već u četvrtom tisućljeću prije naše ere Sumerani su poznavali hipnozu, kao i u starom Egiptu, zatim u staroj Grčkoj su svećenici svakom bolesniku šaptali u uho određene sugestije kako bi se aktivirala vlastita snaga izlječenja. Moderna povijest hipnoze počinje s Mesmerom, koji je imao senzacionalne uspjehe u liječenju, a liječio je čak i Mariju Antoanetu i druge pripadnike francuskog dvora.

Između stanja budnosti i spavanja postoji neka vrsta “polovične svijesti“. U tom stanju su tjelesne funkcije smanjene, dok su duhovne aktivne. Britansko udruženje liječnika definira hipnozu ovako: “Hipnoza je prolazno stanje smanjene pažnje kod pacijenta, stanje u kojem se mogu pokazati različite pojave, same od sebe ili kao reakcija na verbalne i druge podražaje”.

U procesu hipnoze što je provodi terapeut na pacijenta se prenosi sugestija koja dolazi izvana, a on je prihvaća. Hipnoza duboko djeluje na čitav organizam. Ubrzava se ili usporava disanje, utječe se na izlučivanje želučanog soka, znojenje, kašljanje, zijevanje, spolne funkcije, izmjenu tvari, širinu zjenica, itd…

Hipnoza je stanje sužene svijesti, a u hipnozi pacijentova pažnja je pojačana, čuje svaku riječ i zvuk, neznatno je kritičan, svijest mu je sužena ali budna.

Hipnoza nema ništa zajedničko s magijom ili natprirodnim zbivanjima. Pomoću hipnoze možemo utjecati ne samo na funkcionalne bolesti, nego i na teške organske smetnje. Često slušamo da je hipnoza opasna. Hipnoza je potpuno bezopasna tehnika i preporuča se svima koji se žele riješiti loših navika (pušenja, skidanje kila, prestanak konzumiranja alkohola, druga, i za sve druge tegobe i bolesti…).

Zašto?

Našim životom ne upravlja naša volja  (kako često mislimo), već naše slikovne predodžbe, a u mislima sebi možemo predočiti što god i kako želimo. To je dokaz da svoj život možemo oblikovati prema vlastitoj želji (iako mnogi misle drugačije…). Ako spoznamo te činjenice, nismo više robovi svoje sudbine, već njezini gospodari. Mnogi među nama se trude svojom voljom ostvariti neki cilj, no često nam to ne uspjeva. Svaki, voljom izazvani napor bez slikovne predodžbe ne samo što je uzaludan, već često izaziva čak suprotno od onoga što želimo postići. Naše misli su presudne za našu sudbinu, stoga je izuzetno važno naučiti kontrolirati svoje misli, što se u hipnozi sugerira.

Da bi hipnoza uspjela važno je uspostaviti kontakt terapeuta i klijenta u ozračju povjerenja. Klijentu se objašnjava da je to potpuno bezopasna tehnika, a često se postavlja pitanje „hoću li se moći probuduti nakon hipnoze?”. Svi se probude.

Na što sve djeluju terapije hipnozom?

 • odvikavanje od pušenja
 • skidanje kila (vitkost)
 • liječenje nesanice
 • pobošavanje pamćenja i učenja kod djece i studenata (i svih ostalih ljudi)
 • oslobađanja straha i depresije
 • liječenje alkoholizma
 • liječenje ovisnosti o drogi
 • bezbolni porod
 • rješavanje straha od zubara i svih drugih strahova
 • protiv glavobolje i migrene
 • protiv začepljenosti
 • da budete mlađi i ljepši
 • a sretan ljubavni i seksualni život
 • kod stresa
 • za bolje rezultate u sportu i poslu…

Hipnoza povećava inteligenciju i ispiraciju. Ako želite isprobati bilo koju vrstu hipnoze i riješiti se mogih tegoba i navika REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN U VICTUS-life management centru u Zagrebu, Kranjčevićeva 36 ili nazovite 091-333-9999.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo