Jasmin Finest - zeleni čaj - Ordinacija.hr

Već stoljećima razni narodi koriste određene biljke u preventivne svrhe ili čak kod liječenja raznih bolesti pa čak i onih najrasprostranjenijih kao što je i rak (karcinom).

Suvremena medicina je uvelike uznapredovala u otkrivanju tj. dijagnosticiranju takvih bolesti ali još uvijek je u znanstvenim radovima ili istraživanjima nekako daleko od svog cilja. Kako pomoći potencijalno rizičnoj skupini ili već oboljeloj od ove opake bolesti s tek par dostupnih lijekova koji imaju naravno i drugu stranu medalje tj. kako ih izliječiti bez prevelikih posljedica koje ih očekuju u bolnim kemoterapijama?

Zeleni čajevi su kroz znanstvena istraživanja pokazali dobre rezultate u prevenciji i borbi s nekim malignim bolestima, ali danas je riječ o čaju koji još uz zeleni čaj ima u svom sastavu i duge prekrasno-mirisne cvjetove jasmina.

Jasmin osim svojim unikatno-prepoznatljivim mirisom oplemenjuje ovaj zeleni kineski čaj i svojom smirenošću, te ljekovitim svojstvima kojih ima nekoliko. Jasmin Finest je odličan izbor kad nam je potrebno opuštanje jer ima smirujuća svojstva pa bi mogli čak i kazati da je poput sedativa ali naravno u šalici toplog napitka. U borbi protiv bakterija također je ukazao da ima zavidne rezultate jer prevenira širenje bakterija kod recimo trovanja hranom.

Jasmin Finest je jednostavno neodoljiv čaj za sve dobne skupine odraslih ljudi jer kao što smo već napisali, njegov miris i okus su prepoznatljivi, jedinstveni i toliko rasprostranjeni diljem svijeta da malo tko ne zna za zeleni čaj s jasminom.

Jasmin Finest se priprema s vodom od 70 stupnjeva, a namakanje bi trebalo trajati oko 2 minute. Za jedan paketić od 50 grama trebate izdvojiti 30 kuna te se prepustiti opuštajućem i mirisnom čaju iz zagrljaja sebi drage osobe.

 

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo