Kako ćemo u budućnosti liječiti gubitak kose - Ordinacija.hr

Odlučio sam pustiti trbuh kako bih imao lijepu i dugu kosu, po mogućnosti kovrčavu. Ako vam se čini da sam poludio, niste daleko od toga, ali ni od toga da ćemo tako uskoro rješavati gubitak kose.

Najnovija istraživanja ukazuju na mogućnost da pomoću masnih stanica nadoknadimo gubitak kose i ojačamo postojeću kosu. Već sada s matičnim stanicama, kojih ima gotovo najviše u masnim stanicama, povećamo grudi i radimo lifting lica. Čini se da za sada s vlastitim masnim stanicama postižemo najbolje rezultate kod povećanja grudi i liftinga lica.

Matične stanice imaju sposobnost pretvaranja u bilo koju vrstu stanice. Uz to, zapaženo je da luče brojne tvari koje bi se mogle iskoristiti za jačanje i rast kose. Za sada laboratorijski eksperimenti daju odlične rezultate. Intezivno se proučavaju tvari koje luče matične stanice. Potrebno je sačekati još izvjesno vrijeme kako bismo pomoću masnih stanica liječili gubitak kose. Koliko god vam priča zvuči nevjerojatno, pitanje je dana kada će metoda postati dostupna. Stoga, ako imate problema s gubitkom kose kao i ja, počnite puštati trbuh da biste bili spremni. Što veći trbuh budete imali, imat ćete više kose. Višak lako ugradite u grudi ili lice.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo