Shutterstock

Godišnji odmori su vrijeme koje nam je prijeko potrebno kako bi napunili istrošene životne akumulatore.

To su trenuci kada uviđamo one sitnice i detalje koje u svakodnevnom ludilu koje nazivamo život ne primjećujemo jer nemamo vremena. Godišnji odmor od kojega tako puno iščekujemo uvijek nas dočeka nedovoljno pripremljenim za ono što vežemo uz tuđe mane koje su sve drugo osim vrlina.

Ovo rade parovi koji ne odustaju jedno od drugoga

Možete li prihvatiti neprihvatljivo?

Neki obrasci ponašanja partnera mogu nam biti zanimljivi i dragi dok neki drugi nas mogu doslovno dovest do ludila. Postavlja se opravdano pitanje do koje mjere ste spremi prihvatiti neprihvatljivo. Logično je da će svako od nas prije stupanja u vezu ili brak procijeniti koliko je temeljno kompatibilan s boljom polovicom. Koliko je svatko od nas sklon njegovanju zajedničkih navika i rutina, slažete li se u životnim stavovima, moralnim vrijednostima i onim svakodnevnim izazovima koje zovemo problemske situacije.

Kada je ljubavna veza osuđena na propast?

Partneri koji se vole zasigurno će pokušati sve kako bi se prilagodili jedan drugome. Ono što morate znati da se navike teško mijenjaju i može se dogoditi da neki od neprihvatljivih obrazaca ponašanja koje niste primjećivali egzistiraju dugo vremena.

U nekim situacijama možda će te pomisliti kako se vaš partner ponaša poput razmaženog derišta koje je naučilo raditi sve kako bi se osjećao dobro. Ako vas uistinu neki od obraza ponašanja dovode do ludila pretvarajući godišnji odmor u stanje partnerskog terora razmislite o mogućnosti otvorenog razgovara.

Pravila koja morate savladati da bi pobijedili u utakmici života!

Razgovarajte i budite otvoreni

Uz laganu večeru i čašu pjenušca pokušajte na pristojan način razgovarati o manama partnera. Nemojte napadati, budite odmjereni istaknite kako se osjećate kada uzastopno nailazite na problemsku situaciju koja se može izbjeći.

Isto tako dopustite partneru da otvoreno kaže koje navike ga smetaju kod vas. Nitko od nas nije savršen, naša nesavršenost se često zrcali u sposobnosti da smo kritični prema tuđim manama, a popustljivi prema svojim. Partneri se mogu jedan drugome prilagoditi ako to istinski žele, mogu svoja shvaćanja i stavove vremenom približiti stavovima voljene osobe, ali neki naučeni obrasci ostaju.

Emotivno zrele osobe, ako njeguju zdravu i otvorenu komunikaciju, mogu i mane s vremenom preusmjeriti u vrline. Uživajte na odmoru i nemojte dopustiti da mane zatvore pogled u beskrajno more vrlina.

Usamljenost – problem modernog čovjeka veći od pretilosti i bolesti

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo