Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Marzipan/Orange: rooibos čaj koji nagoviješta dolazak blagdana

Kroz našu djecu najbolje vidimo kako nam vrijeme brzo prolazi. Vjerujem da će se većina roditelja složiti oko toga i sada, u ovom trenutku, misli će im poletjeti prema njihovim najdražim malim smiješnim “patuljcima” koji će izmamiti smiješak i u najtežim momentima naših života.

Smiješak koji nam može izmamiti samo netko koga volimo više od samoga sebe, kao što mi volimo našu krafnicu Mašu i dečke (Marka i Luku). Trenuci koji postaju vječnost u našim sjećanjima isprepleteni su dobrim i manje dobrim vremenima. Oni se povremeno bude i prisjećaju nas na proživljene trenutke s našom djecom.

jTako je i s mirisima, okusima i prizorima koje nosimo skrivene duboko u sebi iz naših prošlih dana, iz djetinjstva. Podsjećaju nas da smo ljudska bića koja memoriramo emocije koje proživljavamo kroz određen okus koji smo kušali prvi puta prije 30 godina.

Okus koji me podsjeća na određene prekrasne i tada rijetke trenutke konzumiranja pralina skriven je u jednoj prekrasnoj bombonijeri koja je bila naslonjena na, večer prije opranu, čizmu koju sam ostavio na prozoru svoje sobe jer se bližio trenutak dolaska Sv. Nikole. Taj trenutak postao je duboko urezan u pamćenje mojih okusa i osjećaja. Bombonijera u kojoj su bile samo četiri pralinice s okusom marcipana znao me toliko oduševiti da bi svaka sljedeća pralina bila nedorečena okusom bez obzira na “filu” kojom je bila punjena.

jPrije koji mjesec Tanja mi je taj okus marcipana približila kroz jedan divan čaj pod nazivom Marzipan/Orange. Satkan od zelenog rooibosa, listića badema, pupoljaka ruže, komadića cimeta, naranče i pečenih badema, u potpunosti me mirisom vratio u prošlost. Uz njega mi ga je moja draga Tanja poslužila s par spomenutih pralina od marcipana i učinila me djetinjasto sretnim i ispunjenim čovjekom!

Ovime sam se činom po ne znam koji puta uvjerio da male stvari učinjene za naše bližnje čine veliku i jaku sponu koju je teško narušiti nečim “materijalnim”. Sretan uz šalicu rooibos čaja Marzipan/Orange koji me je odveo daleko u prošlost i “istuširao” moj organizam elektrolitima i hranjivim enzimima, pričali smo i dogovarali se kako ćemo ovogodišnji blagdan Sv. Nikole približiti našoj Maši. Bit će to veliki dan za nju, ali i za nas. Vjerujemo da će joj to biti prva sjećanja na dobrog sveca Nikolu, Krampusa i zlatnu šibu.

Iznenadite svoje najmilije malim znakom pažnje i vratite se u jednostavnije vrijeme gdje svaki provedeni trenutak s njima ima svoje trenutke bogatstva koje se mjeri kroz razumijevanje, poštivanje, tradiciju i ljubav!

 

Tanja & Goran Španiček
www.kucazelenogcaja.com

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo