Razmišljao sam koji bi bio osnovni make up proizvod bez kojeg ne bih mogao živjeti tj. raditi, i to je definitivno puder.

Postoje razne varijante, ali onaj u prahu je najstariji i najdulje je opstao kao osnova make upa. Dakle, puder u prahu je osnova i svaka ga žena koristi barem kao anti-shine effect na T zoni.

puderPostoje dvije varijante pudera

U prahu – većinom za fiksiranje tekućeg pudera te kompaktni koji služi istoj svrsi, ali je jednostavniji za touch ups tokom dana ako vam se nos zamastio.

Kada kupujete kompaktni puder morate znati da postoji onaj koji se koristi također za fiksiranje make upa (kompresirani puder u prahu) koji je većinom transparentni i ubija masni sjaj kože ali postoje i varijantne pudera koji se već može koristiti kao podloga (jače pokriva, često se zove 3 u 1)

Ako koristite ovaj drugi, većinom možete izbjeći tekući puder kako ne bi imali masku na licu.

Danas su se puderi razvili i evoluirali u cijeli spektar raznih nijansi, tekstura i jačina pokrivanja. Ukoliko koristite puder za fiksiranje nemojte koristiti bijele jer će vas posvijetliti već lagano žućkaste ili beige.

Puder u kamenu jačeg pokrivanja koji koristite kao podlogu trebate izabrati da vam odgovara boji kože. Mineral puderi su shimmerasti i dobri su za svaki dan ali za profesionalnu upotrebu ih ne koristim jer ponekad daju mastan izgled na dijelovima lica na kojima to ne želim.

Uživajte u puderima, i ne bojite ih se jer ako ih dobro koristite neće vam napraviti bore, a postojanosti make upa će jako pomoći.

Svoja pitanja šaljite na:
kolumnist@ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo