Nova metoda za cijeljenje rana i rekonstrukciju dojki - Ordinacija.hr

Više nije tajna da se brojni životinjski produkti već godinama koriste u svrhu liječenja i uljepšavanja, koliko god vam to ružno zvučalo. Ako mislite da je to najgore, onda se varate.

Do nedavno su se koristili pojedini dijelovi s mrtvaca, primjerice kolagen za korekciju usana ili dijelovi hipofize radi hormona rasta, pogotovo kod body buildera. Još uvijek se koriste dijelovi mrtvaca, ali znatno rjeđe. Na tržištu već niz godina postoji punjač na bazi kolagena od svinje za korekciju bora, volumena i usana. Dapače, čak i dobro djeluje. Ima samo jednu veliku manu, a to je da vam po mogućnosti klijent nije musliman te se taj proizvod naveliko bojkotira kod muslimana. Stoga, ako se taj proizvod koristi, nije loše informativno provjeriti vjerosipovijest klijenta kako kasnije ne bi nastali problemi.

Prije godinu dana imao sam operaciju postavljanja zubnog implantata, ali zbog spuštenog sinusa imao sam problem. Stomatolog mi je predložio da se taj problem riješi ako sinus podignem pomoću kolagena od teleta, na što sam se zgrozio pri pomisli da bih mogao jednog dana zablejati. Takvih primjera ima jako mnogo, a da ih nismo ni svjesni. Životinja koja ima najsličnije organe ljudskima nije majmun nego svinja. Po tome svinje ispadaju naši bliži rođaci. No, postoji najnovija metoda koju sam neki dan uočio, a temelji se na primjeni ovčje kože. Čuo sam za svinje i teletinu, ali ovo je prvi put da čujem da se koriste ovce. Koristi se treći sloj kože u svrhu zacjeljivanja rana koje teško cijele i za rekonstrukciju dojki. Metoda je već dostupna na tržištu, koliko sam upoznat. Nije izneseno više detalja o ovoj metodi. Dapače, metoda po navodu znanstvenika odlično funkcionira. Samo nisu rekli počnete li blejati i dobijete li vunu kad na vama primijene tu ovčetinu. Nisam baš siguran da bih na sebi ili nekom drugom primijenio tu metodu. Ne morate pogađati da metoda dolazi iz Australije i Novog Zelenda. Očito imaju previše ovaca pa je ovo idealna metoda da ih se riješe. Sigurno će i klokane uskoro početi koristiti u slične svrhe, koji su na redu nakon ovaca.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo