Probajte na trenutak otići daleko od svoje stvarnosti i zamisliti budistički hram u kojem, uz mirise čajeva, “shaolini” odlaze duboko u svoju meditaciju. Hrane svoj duh snagom koja će u njima biti toliko nadljudska da nas ostavljaju bez daha prilikom svog performansa.

Takva snaga koja dolazi iz duha postaje svojevrsno blago koje ima posebnu vrijednost ne samo u Kini, nego i širom našeg planeta.Vođeni takvom vještinom postali su simbol za koji malo tko od nas da nije čuo.

kNaime, baš zbog svoje prepoznatljivosti te epiteta kojeg nose, odlučili smo u svoju paletu čajeva prije par godina uvrstiti zeleni čaj po imenu Osam blaga Šaolina.

Čaj kojeg karakterizira sedam vrhunskih zelenih (kineski zeleni čaj Sencha, Gunpowder, Mini Tuo Tea, Chun Mee, Lung Ching, Snow bud, Pi Lo Chun) i jedan vrlo kvalitetan bijeli čaj (Pai Mu Tan) su glavni sastojci ovog osebujnog čaja koji u sebi još ima i kandirani ananas, komadiće jagode i cvjetove suncokreta. Takvih osam cijenjenih čajeva čine blago koje su naši proizvođači iz Kine nazvali imenom Osam blaga Šaolina.

Cijenjeni prijatelji čaja koji već godinama dolaze u Kuću zelenog čaja s oduševljenjem pričaju o ovoj predivnoj mješavini koja je bogata kako mirisom, tako i okusom. Osam blaga Šaolina je čaj koji ima niz ljekovitih svojstava zbog mješavine više vrsta zelenog čaja i bijelog čaja. Čisti tijelo od otrova, smanjuje bolove kod problema sa želucem i crijevima, također smanjuje masnoću u krvi, dobar je za srce i tlak. Osam blag Šaolina sprječava aterosklerozu, dobar je protiv upala, normalizira rad štitnjače, pospješuje krvotok, regeneraciju i ozdravljenje jetrenih bolesnika, povisuje mentalnu i fizičku aktivnost, djeluje protiv depresije, dobar je za reumu i kožu.

kPrema najnovijim istraživanjima zeleni čaj sadrži EGCG (Epigallocatechin gallate) koji smanjuje kancerogene stanice što ga čini uspješnim u borbi protiv raka i hepatitisa. Otkriven je i njegov učinak na mršavljenje. Zeleni čaj ubrzava izmjenu tvari, pospješuje probavu, stimulira razgradnju masnoća i čisti organizam od toksina.

Zeleni čaj Osam blaga Šaolina priprema se s vodom od 90°C u kojoj se namače oko 2 minute kako se ne bi uništila njegova ljekovita svojstva. Cijena 50 g Osam blaga Šaolina iznosi 30 kuna. Otkad se nalazi u našoj pobudi, ovaj je čaj ujedno i jedan od najprodavanijih u našoj trgovini.

Tanja&Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo