Foto: Shutterstock

Sve više parova odustaju jedan od drugoga, krize u vezi uzimaju danak u svim dobnim skupinama.

Možda Vam se čini da je Vaša veza ušla u slijepu ulicu, bezvoljni ste, potišteni i pomalo razočarani svakodnevnim odnosom. Za promijene nikada nije kasno, ako se izričito temelje na obostranoj želji i ulaganju.

Razgovaraju

Prvi korak u rješavanju problema u odnosu je otvorenost i iskrenost. Ako jedan od partnera teži otvorenom razgovoru a drugi to smatra nepotrebnim gubljenjem vremena budite sigurni da će situacija vremenom izmaknuti kontroli.

Zajedničke navike 

Navike mogu biti korisne i beskorisne. Za korisne navike i njihovo uvođenje u partnerski odnos nikada nije kasno. Često čujemo kako parovi nemaju dovoljno vremena jedan za drugoga, razloga je bezbroj. To nije točno, obaveze i vrijeme služe kao paravan kojim se prikriva nezainteresiranost i pomanjkanje motivacije.

Dnevni rituali ljubavi 

Posao i obaveze u domu oduzimaju većinu vremena, koje bi naprotiv trebalo uložiti u zajednički život. Imajte na umu da je uspjeh na poslu, materijalna dobra, ugled u društvu, visoki standard čine prolazne vrednote. Ono što je puno važnije i nadasve dragocjeno treba vezati uz harmoničan i skladan odnos parova koji su zajedno.

Prioritete mi određujemo, neovisno o društvenom, političkom ili ekonomskom stanju. Zajedničko provedeno vrijeme uz popodnevnu kavu,  šetnju ili gledanje večernje tv emisije, daje nužno potrebnu dozu dnevne privrženosti i ljubavi.

Zajedno, nikada odvojeno

Samo zajedno možete od nemogućeg učiniti moguće. Nemojte se zavaravati da imate dovoljno snage, strpljivosti i tolerancije da iz nereda u partnerskom odnosu učinite red.

Za pospremanje životnog nerada treba Vam partner koji vidi, koji razumije, koji želi sačuvati ono što je Vama i njemu najdragocjenije. U odnosu dvoje ljudi treba vladati zdrav kompromis koji ne podrazumijeva brisanje granica i prepuštanje situacije vremenu.

Vrijeme za takve i slične situacije nije dobar saveznik, dapače djeluje destruktivno dajući tisuću i jedan razlog da odustanete jedan od drugoga.  

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo