Foto: Shuttertsock

Mentalno snažne žene, životne situacije sagledavaju bistre glave i mirnog srca

Mentalno snažne žene susrećemo svakodnevno. Nisu li to one hrabre osobe koje uz redovni posao vode skrb o članovima obitelji, imaju vremena za bitne i nebitne sitnice, prihvaćaju svakodnevnicu sa svim dobrim i lošim trenucima. Kako uspijevaju u ovom turbulentnom vremenu, kada žrvanj svakodnevnih zadataka melje bez milosti, zasigurno je jedno od pitanja koje im svakodnevno upućuju. Tko su mentalno jake žene?

Koja su obilježja mentalno jakih žena?

Mentalno snažne žene trezveno i realno pristupaju situacijama. Koliko puta samo novonastalu situaciju sagledavali samo u pozitivnom ili negativnom kontekstu. Mentalno snažne žene novonastalu situaciju prije svega teže sagledati realno ostavljajući dovoljno prostora za emocionalne reakcije. Sve što se dešava u njihovom životu promatraju sa realnog i emotivnog stajališta.

  • One su objektivne

Mentalno jake žene ne pokušavaju odgovornost ili krivnju prebaciti na okolnosti, sudbinu, konstelaciju zvijezda, sreću ili nešto drugo. One su svjesne da život nije“zabava“.

  • One su emotivno stabilne

To su žene koje ne žive u iluziji, svjesne su da se život sastoji od uspona i padova, probleme sagledavaju kao izazov koji traži od njih pribranost i emocionalnu ravnotežu.

  • One su gospodarice svojih emocija

Mentalno snažne žene jednakim intenzitetom ispunjavaju osjećaji vezani uz uspjeh kao i osjećaji vezani uz neuspjeh. One su svjesne su svojih emocija ali i ne dopuštaju da emocije bilo pozitivne ili negativne gospodare njihovim životima.

  • One zagovaraju kreativno mišljenje

To su osobe koje u trenucima kad naiđe problem kritično se odnose prema novonastaloj situaciji i traže najbolje kreativno rješenje.

  • One žive u sadašnjosti

One žive ovdje i sada u svako trenutku pokušavaju od dana dobiti najbolje za sebe i druge.

  • One su uporne i marljive osobe

Tajna njihovog uspjeha krije se u njihovoj ustrajnosti i upornom radu ,one ne odustaju neovisno o životnim okolnostima.

  • One znaju reći ne

One ne stavljaju glavu u pijesak, ne ignoriraju problem ali isto tako u stanju su realno procijeniti što mogu učiniti i kada uistinu trebaju stati i reći „sada je dosta“.

  • One nisu fiksirane na statusne simbole

Mentalno jake žene nemaju se potrebu uspoređivati sa drugim ženama. One su zadovoljne sa onim što imaju. One će sa ushitom pohvaliti Vaše nove cipele ali Vam neće zbog njih zavidjeti. One znaju uživat u svojim starim iznošenim cipelama, prihvaćajući da nije trenutak za nove jer postoje drugi prioriteti.

  • One su idealne suradnice i prijateljice

Mentalno jake žene pokazuju zahvalnost prema svakoj životnoj situaciji raduju se uspjehu i uče iz neuspjeha. To su žene koje će Vas utješiti kada Vam treba rame za plakanje ali isto tako se neće ustrčavati da Vam kažu kada niste u pravu.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo