Savjeti uz koje ćete biti sretniji i zadovoljniji na poslu! - Ordinacija.hr

Kolumnisti i blogeri: Zdravlje na poslu

Savjeti uz koje ćete biti sretniji i zadovoljniji na poslu!

Foto: Shutterstock

Kada svjesno biramo stav koji ćemo zauzeti, tada se događaju upravo one promjene koje priželjkujemo.

Poslovni izazovi

Ukoliko radite isti posao dulje vrijeme, možda ste upali u kolotečinu pa vam nedostaje izazova. Kako biste ponovno učinili posao zanimljivim, uvedite neke promjene koje je moguće provesti. Razmislite što biste Vi mogli poduzeti po tom pitanju. Napravite prijedlog promjena i razgovarajte o tome sa svojim šefom. Možda sve promjene nije moguće trenutno provesti, no Vaš pretpostavljeni će Vas pohvaliti i o Vašem prijedlogu razmisliti. A očekivanje raspleta je najzanimljiviji dio priče, zar ne?

Balans privatnog i poslovnog života

Produženo radno vrijeme danas je postalo golem teret privatnom životu. Ukoliko se osjećate rastgani između posla i obitelji, tada nitko nije na dobitku, a najmanje Vi.  A upravo Vi možete uvesti reda u Vaš raspored, bilježeći sve Vaše aktivnosti na poslu. Otkrit ćete situacije gdje se efikasnije možete organizirati. Možete razraditi strategiju za Vaše složenije radne zadatke, te razraditi plan za tekući tjedan i mjesec. Vjerojatno će dolaziti do manjih ili većih odstupanja u realizaciji plana, no imat ćete smjer kretanja, prema kojem se u hodu prilagođavate. Upravljajući vremenom, posao ćete brže i uspješnije napraviti. Kada odlazite s posla pratit će Vas osjećaj ispunjenosti. A taj osjećaj prenosit ćete u svoj privatan život.

Međuljudski odnosi

Međuljudski odnosi na poslu najvažniji su faktor utjecaja na zadovoljstvo poslom. Gotovo u pravilu, poslovni međuljudski odnosi utječu na druge nama važne odnose.

To nije slučajno, jer upravo na poslu provodimo većinu svojeg života. Zbivanja na radnom mjestu katkada izgledaju izvan kontrole. Ako se usredotočimo na svoje ponašanje, osvijestimo svoj osobni doprinos poslovnoj atmosferi, moguća su čuda. Možda ne u jednom danu i ne zauvijek, ali postupno ćete uvidjeti da je Vaše radno okruženje ugodnije, a ljudi su u njemu srdačniji.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo