Sencha Miyazaki - čaj koji odiše energijom - Ordinacija.hr

Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Sencha Miyazaki – čaj koji odiše energijom

Ovaj savršeni čaj svijetlo zelene boje i ugodnog mirisa nam dolazi s otoka Shikoku tj. jugozapadnog dijela Japana. Prepoznat ćete ga po zelenim ravnim kratkim oštricama prvih mladih proljetnih listića koji su pravo savršenstvo.

Katastrofa, katastrofa!! – izvještavali su reporteri iz Japana.
Da, zaista je bila velika katastrofa ne samo za Japan, nego i za cijelu Planetu. Vrijeme prolazi vrlo brzo pa nakon godinu dana od nesreće koja je zadesila japanski narod sa žaljenjem se prisjećamo tih dana. Dana koji su obilježili i nama u hrvatskoj budućnost poslovanja s Japanom. Naime, poslije nesreće s nuklearnim elektranama i radijacijom koja je poharala dio Japana, uvoz samih čajeva iz zemlje izlazećeg Sunca je pod povećalom i traže se mnoge analize i dokumenti za uvoz svih proizvoda koji su proizvedeni u Japanu.

Naravno, i mi trenutno prolazimo fazu privikavanja na dokumentaciju koja je sada potrebna da bi japanski čajevi i dalje mogli biti na policama Kuće zelenog čaja. Ono što je najvažnije za naše prijatelje čajeva je da su svi čajevi koji su porijeklom iz Japana za sada dobili povoljno rješenje od nadležnih institucija RH za daljnju prodaju i konzumaciju.

Pošto osobno vrlo cijenimo japanske čajeve, teško bi nam pala činjenica da ne možemo dalje raditi s tako dobrim čajevima koje nam donosi Japan i zato smo prije nekoliko mjeseci u našu paletu čistih zelenih čajeva iz Japana stavili izvrstan dragulj po imenu Sencha-Miyazaki.

Ovaj savršeni čaj svijetlo zelene boje i ugodnog mirisa, odiše i energijom na kojoj se ovaj čaj uzgaja. Dolazi nam s otoka Shikoku tj. jugozapadnog dijela Japana. Prepoznat ćete ga po zelenim ravnim kratkim oštricama prvih mladih proljetnih listića koji su pravo savršenstvo koje nam Japan može ponuditi.

Kada govorimo o Senchi-Miyazaki istraživanja su pokazala da on svoje blagotvorno djelovanje na organizam duguje polifenolima.

Kao što smo već pisali, polifenoli su ustvar flavonoidi, flavanoli i drugi sastojci, a njih zovemo i katehinima. Jedan od najzastupljenijih u šalici zelenog čaja je EGCG (epigalo katehin 3-galat). Njegov snažan antioksidacijski učinak postiže se vezanjem slobodnih radikala koji potiču stanične promjene.

Uz njih, tu su još i vitamini C, B, K, D, A, E i P vitamin, minerali fluor, kalij, cink, natrij, kalcij i dr. Osim što budi mentalnu i fizičku budnost, on stimulira i ubrzava metabolizam, umanjuje motoričke smetnje i bolesti zglobova.

Znanstveno-istraživački rezultati dobiveni iz radova stručnjaka iz Japana, SAD-a i Kine su zaključili da zeleni čaj ima antikancerogeno djelovanje koje prvenstveno duguje katehinima.

Komparirali smo ga s vrlo sličnim čajem iz Japana po imenu Gyokuro kojeg također možemo svrstati u top kvalitetu čajeva iz Japana i zaključili da samo vrlo iskusno nepce može otkriti razliku između ta dva nedvojbeno nama najbolja čaja iz Japana.

Da bi uistinu uživali u ovom čaju voda treba biti oko 70 stupnjeva, a namakanje bi trebalo biti oko dvije minute.

Za sam kraj, jedna japanska poslovica kaže: “Koliko šalica čaja – toliko i uspješno sklopljenih poslova”. Zato, krenite u ispijanje svojih uspješnih poslovnih dana što prije!

 

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo