Silver Pearls - bijeli čaj iznimne snage - Ordinacija.hr

Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Silver Pearls – bijeli čaj iznimne snage

Sv. Nikola je došao i ostavio iza sebe darove, zlatne šibe i poruku koja nas uvijek u ove blagdanske dane nekako više zbližava s našim najdražima.

Zajedništvo i tradicija ovdje igraju ključnu i moćnu simbiozu koja se prenosi s bake na majku, s majke na kćer i biva njegovana i čuvana od vremena koje ga nemilosrdno želi oduzeti!

Stari recepti naših baka ovih će dana vjerujem u punom svom sjaju naše majke, supruge i kćeri probati oživjeti. Uvijek se radujem ovim danima kada naše domove, ulice i trgove obuzme božićno raspoloženje.

Sinonim za Božić u našem domu je naravno božićna jelka okićena raznim kuglicama i nakitom, ali i jedan poseban bijeli čaj koji Tanja i ja tradicionalno kupujemo u Beču u adventsko doba. No ove godine odlučili smo taj čaj približiti i našim čajnim prijateljima pa smo ga tako prošli tjedan stavili u našu paletu čajeva u Zagrebu.

Silver Pearls je drevni i vrlo cijenjen bijeli čaj koji je u prošlosti bio rezerviran samo za carsku kinesku aristrokraciju. Ovaj biser među čajevima pravo je remek djelo za poznavaoce čaja. Ručno valjani listići Silver Needle bijelog čaja u bisere koji nude poseban svilenkast okus egzotične Azije i provincije Guangxi, ispiru naša tijela i duše. Definitivno je jedan od najboljih bijelih čajeva zbog svog blagotvornog učinka na organizam jer uz to što vrlo dobro pročišćava od toksina, Silver pearls ima i veliko antioksidacijsko djelovanje koje uz sustavno i redovito konzumiranje može osigurati bolje zdravstveno stanje.

Snaga Silver Pearls bijelog čaja je u kvaliteti i koncentraciji polifenola koji podižu imunološki sustav i čiste ga od slobodnih radikala. Tradicija ovog čaja leži u iskrenom prenošenju znanja o fazi sadnje, biranja listića i preradi koju kinezi njeguju i poštuju.

Probajte Silver Pearls čaj uvoditi u svoj dnevni ritual ispijanja čaja i kušajte ga uz neki naš tradicionalan kolač koji vam je ispekla kćer, supruga, majka, baka ili možda sestra!

 

Tanja & Goran Španiček

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo