Pripremite ovu kombinaciju oslića, batata i poriluka i uživajte u posnom obroku na novi način!
Palo mi je na pamet da napravim ovaj recept jer je jelo jako ukusno, a jednostavno i radi se o dosta prisutnim namirnicama, koje su ovdje malo drukčije upotrijebljene.
Marinirani oslić
Sastojci:
- 8 fileta oslića
- 8 žlica aceta balsamica
- 8 žlica maslinova ulja
- svježe mljeveni papar
- grančicu ružmarina
Priprema marinade:
Pomiješajte aceto i maslinovo ulje, lagano istucite da se marinada izjednači. Prelijte preko fileta oslića, dodajte grančicu ružmarina i blago popaprite svježe mljevenim paprom. Ostavite ribu da se marinira barem pola sata. U tavi debljeg dna zagrijte ulje i na njega stavite grančicu ružmarina iz marinade. Filete posolite s jedne strane i zatim prepecite na tavi.
Krema od bijelog batata i poriluka:
Sastojci za kremu:
- 4-5 srednje velikih bijelih batata (ili 8 običnih krumpira)
- 5 srednje velikih stabljika poriluka
- malo maslinova ulja
- sol po potrebi
Priprema kreme:
Batate ogulite i narežite na manje komade. Poriluk uzdužno razrežite, očistite, operite i narežite na šnite. Ja stavljam tri cijela poriluka, a od dva samo bijeli dio.
Kuhajte batate i poriluk u slanoj uzavreloj vodi 10 do 15 minuta, dok ne omekšaju.
Procijedite, usitnite štapnim mikserom u kremu. Dodajte malo maslinova ulja, po potrebi dosolite. Ako volite još kremastije okuse, u periodu kad konzumirate životinjske namirnice možete dodati malo mlijeka, maslaca i vrhnja.
Poslužite uz salatu po želji. Ja sam naribala četiri srednje velike mrkve, začinila ih s malo soli, papra, jabučnog octa i posipala bučinim sjemenkama.
Foto: Jedozovni duo