Što se uglavnom zaboravi kod pomlađivanja lica? - Ordinacija.hr

Klijenti mi govore kako uglavnom žele smanjiti bore, ukloniti pigmentacije, zategnuti lice, podignuti kapke, povećati usne i slično. Ali nitko mi do sada nije rekao da želi korigirati područje sljepoočne regije.

Stoga sam uvijek to morao napomenuti, jer to je nekom potrebno. Nakon toga svi bi me gledali u čudu ili mislili: evo kako me doktor još više želi opelješiti? No, je li baš tako?

Nije stvar u dodatnom uzimanju novca već u sljedećem: zamislite mladenačko lice kao loptu koja je tvrda i dobro napumpana. Staro lice je lopta koja je izbušena i više nije tvrda uslijed gubitka potkožnog masnog tkiva koje daje volumen uz napetost. Zbog toga dolazi do padanja lica koje bude meko i mlohavo. Lice moramo gledati kao cjelinu, a ne kao odvojene pojedine regije. Bez obzira što uradili ili ne uradili u jednoj regiji, tj. području, to će imati utjecaja na ostale regije, tj. cijelo lice. Kod sljepoočne regije gubitak potkožnog masnog tkiva zna biti velik te sljepoočnice znaju biti udubljene, što žene prikrivaju kosom. Uslijed povezanosti svih dijelova lica kao jedne cjeline gubitak masti u tom dijelu utječe najviše na obrve koje se spuštaju i na područje oko očiju jer bore sa strane očiju budu jače izražene. Ujedno, koža je udubljena na sljepoočnicama. Da ima nešto masti koja bi držala kožu u tom području, bore oko očiju ne bi bile tako izražene. Možete ubrizgati botox ili uraditi bilo što, ali nećete dobiti pravi rezultat.

Zašto? Zato jer kožu nema što držati. Uradite botox, laser ili bilo što drugo. Nakon toga probajte dati malo volumena u sljepoočnu regiju i iznenadit ćete se kako će sada biti bolji rezultat. Koža sada ima potporu te je napeta, a bore manje. Stoga u tim slučajevima savjetujem nadoknadu volumena punjačima. Pogledajte se ispred ogledala i probajte dirnuti prstima sljepoočnu regiju. Ako ju korigirate tada će bore oko očiju biti ne samo manje nego će i obrve bolje izgledati, tj. biti podignute. Stoga, uvijek saslušajte doktora do kraja jer će vam on dati pravi savjet da izgledate što bolje i uštedite novce, jer možda neki zahvati koje vi želite neće biti potrebni. Ili ste se možda usredotočili na krivu regiju. Nemojte zaboraviti dobro pogledati sljepoočnu regiju prije nego što donesete odluku o pomlađivanju lica!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo