Vjerujem da je većina vas gledala prošle subote finale Lige prvaka i uživala u spektaklu i majstorstvima koje su nam priuštili vrhunski virtuozi i šampioni kao što je recimo Didier Drogba.

Pitate se kakve veze ima nogomet s čajem? Nogomet nažalost ima veze sa svime dragi naši, kao i slučajnost da je čaj o kojem danas pišem porijeklomo iz Afrike kao i možda najbolji sadašnji igrač nogometa, spomenuti Didier Drogba.

Kao što smo spomenuli na početku, i mi smo naravno uživali u finalu ali
uz jedno posebno piće kojim smo iznenadili društvo koje smo ugostili te
večeri kod nas. Naime, radi se o rooibos čaju Tea of the Champions koji je u subotu bio pun pogodak jer je bio pripremljen kao osvježavajući koktel kojem su se oduševila i djeca i odrasli.

Čaj

Pripremili smo ga tako da smo ohladili infuziju od rooibos čaja Tea of the Champions, te ga umiješali štapnim mikserom sa sladoledom od vanilije kojeg smo prije toga izvadili iz zamrzivača i ostavili kratko na sobnoj temperaturi. Dekorirali smo ga raznim svježim voćem i poslužili u odgovarajuće čaše. Bio je to izuzetan napitak koji su mogli konzumirati i klinci jer kao što znate u rooibosu nema teina, a prepun je minerala kao što su magnezij i željezo. Osim što je osvježavajuć, ima svoje prednosti i u jačanju imuniteta, poboljšavanju izgleda kože kao i smanjenju probavnih tegoba.

Caj

Tea of the Champions je strukturiran od crvenog grmića (rooibos), komadića jabuke, kandiranog ananasa, ružinih latica, bilećovih, suncokretovih i cvjetova šafranike. Priprema se sa zagrijanom vodom od 100 stupnjeva gdje se Tea of the Champions namače oko 5 minuta, a potom se procijedi i poslužuje kao topao ili hladan napitak.

 

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo