Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Terra the Tulsi Orange Ginger – ayurvedski čaj

Prošlo je već puno vremena od kada smo pisali o nekom ayurvedskom čaju. Kroz ovo probno vrijeme koje je na našim policama ayurvedski čaj Terra the Tulsi Orange Ginger je postao jedan od najtraženijih ayurvedskih infuzija koje smo do sada imali u ponudi, te je zasjenio većinu njih svojim bogatim okusom.

Vjerujem da poznajete donekle ayurvedu koja veliku pažnju posvećuje pronalaženju i kombinaciji namirnica u svakodnevnom životu naravno kroz godišnja doba i dnevni ritam. Tako je i ova čajana infuzija satkana od biljaka kao što su: đumbir, zeleni rooibos, cerdamon, rozi papar, cimet, komadići jabuke i naranče i tulsi biljke koje su idealne za ove hladnije nadolazeće dane.

ČajVećina ovih biljaka ima veliki spektar ljekovitosti ali jedna od najvećih u ovoj strukturi je ipak tulsi biljka ili kako još kažu na zapadu Sveti bosiljak. Naime osim što posjeduje snažna antioksidativna svojstva u svojoj jedinstvenoj kemijskoj strukturi sakriva i adaptogena svojstva koju umanjuju negativne posljedice stresa.

Slobodno možemo kazati da je Terra the Tulsi Orange Ginger jedan od ljekovitijih čajeva u našoj kućici jer jača organizam, ubrzava metabolizam, snižava kolesterol, pomaže u izlučivanju toksina, pomaže u prevenciji čireva, poboljšava probavu i štiti jetru.

Redovitim konzumiranjem ovog čaja već kroz nekoliko tjedana organizam se dovodi u ravnotežu pa se tako pokreću procesi ozdravljenja i održavanja zdravlja što je ayurvedskim čajevima prvenstveni zadatak. Terra the Tulsi Orange Ginger ne sadrži kofein pa je time pogodan za konzumaciju i kod djece, a u ovim prohladnim danima kad počinju prve prave prehlade bit će sjajan izbor u obrani organizma jer kao što smo spomenuli prepun je blagotvornim fito-kemijskim spojevima.

Pripremate se s vodom od 100 stupnjeva u koju se stavi jedna čajna žlica biljne infuzije na 300 ml, a namakanje traje oko 5 minuta.

Sačuvajte svoje zdravlje i djelujte preventivno uz ovaj prekrasan čaj koji nam dolazi iz ayurvedskih stručnjaka za biljne infuzije.

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo