Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

The Secret of Babylon – novi zeleni čaj u Kući zelenog čaja

Zainteresirani? Mi smo bili jako znatiželjni kad smo prvi puta čuli za zeleni čaj pod imenom The Secret of Babylon. Prvo smo pomislili da se radi o čaju koji i potječe iz “svetog grada”, ali pogledavši u sastav ili kako još znamo reći u bazu ovog miješanog zeleno-bijelog čaja, shvatili smo tajnu koju nam sakriva The Secret of Babylon.

Bijeli čaj Mao Feng vrlo jak, ali opet sladak i osvježavajuć, budi ugodan miris i podsjeća na svježe orhideje u cvatu, te zeleni Yunnan koji je isto tako osvježavajuć i lagan, ali i poznat po svojim brojnim zdravstvenim prednostima kao što su: snižavanje kolesterola i krvnog tlaka, sprječavanje nastanka karijesa, pomože u prevenciji raka, jača imunološki sustav, smanjuje stres i regulira starenje. Tajne koje skriva The Secret of Babylon su još i cimet, cvjetovi suncokreta, sjemenje nara, štapići cimeta, komadići jabuke i kora naranče.

Za pripremu čaja The Secret of Babylon voda bi trebala biti oko 90 stupnjeva, a namakanje ne duže od 2 minute. Pošto u inozemstvu The Secret of Babylon jako dobro kotira, cijena od 30 kuna za 50 grama je vrlo realna.

Nadamo se da će svi naši dragi prijatelji čaja u Hrvatskoj, čaj The Secret of Babylon prepoznati i uvrstiti ga u svoj dnevni ritam, te probati otputovati uz miris i okus u daleku Mezopotamiju i osjetiti tajnu koju krije u sebi.

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo