Trenirati vlastitu svijest - Ordinacija.hr

Ako želimo nešto promijeniti u životu, moramo promijeniti automatsko ponašanje i trenirati svjesnost i prisutnost.

Pročitajte što na tu temu kaže celularni biolog Bruce H. Lipton, Ph.D. Tekst je originalni intervju Meryl Ann Butler i preuzet je s portala galaksija.info

“Podsvjesno ponašanje je programirano da radi bez kontrole ili obzervacije od strane svjesnog dijela čovjekovog uma. Neurolozi su otkrili da se 95-99 posto naših aktivnosti nalazi pod kontrolom podsvijesti. To je razlog zašto mi rijetko primjećujemo naše ponašanje ili geste. Nama je nametnuto jedno vjerovanje da korištenjem slobodne volje možemo poništavati negativne programe kojima je programirana naša podsvijest. Na žalost, da bi se to učinilo, čovjek bi morao konstantno bdjeti nad svojim ponašanjem.”

k“Prenatalni i natalni mozak pretežno radi na delta i theta EEG frekvencijama, tokom prvih šest godina našeg života.

Taj niski nivo moždane aktivnosti poznat je kao hipnogogično stanje. Dok se nalazi u tom hipnotičkom transu, dijete se ne mora posebno obučavati kako se ponašati na određeni način. Ono dobija svoje programiranje ponašanja jednostavno uz pomoć promatranja roditelja, braće ili sestara, svojih vršnjaka i učitelja.

Nadalje, podsvjesni um djeteta također “downloada” u sebe vjerovanja koja su u vezi s njim samim. Kada roditelj ili učitelj kaže nekom malom djetetu da je ono bolesno, glupo, trulo, da ništa ne zaslužuje… to se također zapisuje kao činjenica u podsvjesnom umu mališana.

Veliku većinu naših podsvjesnih programa stičemo za vrijeme našeg ranog razvojnog doba (prvih šest godina). Ta stečena uvjerenja sačinjavaju onaj centralni glas koji kontrolira sudbinu zajednice stanica našeg tijela. Kooperacija i zajedništvo su stvarni bazični principi evolucije, kao i osnovni principi stanične ili celularne biologije.

To programiranje za vrijeme našeg djetinjstva, vraća nam se kao neka pošast kad odrastemo i lišava nas svih onih naših “natprirodnih” moći! … Tako dolazimo i do onog najvažnijeg pitanja, kako se podsvjesni um može reprogramirati?

Prvo, mi možemo postati svjesniji samih sebe (svjesni onoga KAKO smo svjesni), i manje se oslanjati na one automatske programe iz podsvijesti. Postajući potpuno svjesni, mi ostajemo vladari nad našom sudbinom, a ne žrtve naših programa.”

Isključite automatskog pilota i probudite se! To je put do istinskog života.

Poslušajte revolucionarne informacije dr. Liptona:

                      

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo