Foto: Shutterstock

Ako ste oduvijek željeli dobiti poruku u boci ili je poslati ljudima koje volite ovo je prilika.

Tragovi soli na boci i ostaci morskih kapi mogu biti izvor radosti.

Neka ovo ljeto, naša poruka s portala Ordinacije hr. putuje od srca do srca, možda donese nešto dobroga u lošim i neizvjesnim vremenima.

Životna poruka za sva vremena

Sve poruke koje stanu u bocu i koju donesu morski valovi imaju snagu i moć koja ostaje i  onda kada odemo. Poželjela sam svojim kćerima napisati poruku, ugurati je u bocu i uroniti u morske dubine. Željela sam da dobiju poruku koja će ih potaknuti, nadahnuti i osnažiti danas, sutra i u nekim, za mene, dalekim vremenima. Neka ova poruka iz Maslenice, ugurana u jednu običnu staklenu bocu, stigne do osoba koje bezuvjetno volite.

Poruka iz Maslenice

Moje krasotice duboko su dirnule misli Erhmanna koje sam imala potrebu proslijediti kao životne repetitore: kročite smireno kroz buku i strku i ne poželite mir koji donosi vječna tišina. Trudite se, ali bez podčinjavanja da budete u dobrim odnosima sa svim ljudima. Govorite svoju istinu tiho i jasno i slušajte što vam drugi govore, jer čak i dosadni i neuki imaju svoju priču.

  • Izbjegavajte glasne i agresivne osobe – one uznemiruju dušu!
  • Uspoređujući sebe s drugima možete postati sujetni i ogorčeni, jer uvijek će biti gorih i boljih od vas.
  • Uživajte u svojim dostignućima kao i u svojim planovima.
  • Vodite računa o svom zvanju ma kako skromno ono bilo, jer to je nešto stvarno što posjedujete u ovom nemirnom i promjenjivom vremenu.
  • Budite svoji! Posebno ne iziskujte lažnu naklonost niti budite cinični u ljubavi. Unatoč svim prijevarama i razočaranjima, ljubav uvijek ispočetka niče poput trave.
  • Brižljivo postupajte s iskustvom koje vam donose godine i dostojanstveno im predajte mladost.
  • Razvijajte snagu duha da vas zaštiti od iznenadnih nedaća.
  • Ne mučite sebe sumnjama i negativnim razmišljanjima, previše je strahova rođeno u samoći i premorenosti životom.
  • Ispod zdrave discipline budite nježni prema sebi. Vi ste dijete svemira kao i stabla i zvijezde i vi imate pravo biti ovdje. I bez obzira jeli to vama jasno ili ne, svemir se razvija točno onako kako treba. Zato, budite u miru Božjem, ma što za vas on bio, i ma kakvi bili vaši zadaci u ovoj ludnici, sačuvajte mir u svojoj duši.
  • Sa svim svojim prijevarama, svojom iskrenošću i promašenim snovima ovo je još uvijek predivan svijet. Čuvajte sebe. Uložite sve što imate i što jeste – i budite sretne!

(Max Ehrmann (1872–1945) “Desiderata” 1927.)

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo