Veliki i snažni muškarci - plaču! - Ordinacija.hr

Ponekad poželim vidjeti muške suze. Ne zato da bih ugledala slaboga muškarca, nego da bih samoj sebi potvrdila da uistinu veliki i snažni muškarci plaču.

Kulturološki gledano od pamtivijeka muškarci su lovci, oni su ti koji brinu za obitelj. Danas su se vremena promijenila jer su lovci i muškarci i žene. Tempo i način života diktiraju pravila koja su nam ponekad neprihvatljiva, ali nažalost neizbježna. Međutim, i nadalje smo ostali dosljedni nekim starim stereotipima koje smo slušali i brižno prenosili iz generacije u generaciju, ne dopuštajući dječacima i muškarcima da pokažu emocije.

Često sam znala čuti da muškarci ne plaču. Od pomisli na tu izjavu najradije bih viknula kako ti apsolutno nije točno – veliki i snažni muškarci plaču.

Tradiciju i kulturu treba čuvati i sva njezina dobra, ali isto tako sve ono što nije prihvatljivo treba mijenjati i ukazivati na nužnost promjena. Ne zbog nas, nego zbog svih onih generacija koje će doći poslije nas. Kulturno nametnuti obrasci ponašanja u kojem muškarcima nije dopušteno pokazati osjećaje pojačava osjećaj razdvojenosti.

Muška potreba za ljubavlju

Žene koje su doživjele razočarenje često izjavljuju da ne vjeruju u ljubav. Od svega možemo odustati, ali od ljubavi nikada. Mnogi muškarci, ali i žene, troše vrijeme u očajničkoj potrazi za ljubavlju. Ljubav se traži kroz iščekivanje da druga strana treba i mora ispuniti naše potrebe i želje.

U prekrivenoj trgovini koju nazivamo ljubav ostajemo prazne košare, frustrirani i prazni jer naša očekivanja nisu dovela do željenoga ishoda. Biti deprimiran, frustriran i prepun problemskih situacija uzrok je gnjeva koji dovodi do toksičnih misli i krivih odluka. Pomoć se traži na krivim mjestima uz krive osobe koje ne mogu prepoznati muškarca koji voli i kojem treba ljubav.

Zakon preobilja

Kada muškarac daje s emocijama, on se ne libi dati radost, ali i podijeliti svoje strahove, srdžbu, patnju i bol. U ljubavi postoji zakon preobilja koji ima značenje u obostranom davanju i primanju. I zato se trebamo istinski diviti muškarcima koji imaju hrabrosti u vremenima bez vrijednosti pokazati emocije, biti muškarcima u pravom smislu riječi – snažni, odlučni, brižni i emotivni

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo