Što je zapravo vizija? To je viđenje, engl. “vision” znači vizija i vid. Dakle, to je mogućnost da vidimo. Ali što točno da vidimo? Vizija je zapravo slika u našoj mašti, naše misli i viđenje onoga što još ne postoji u našoj realnosti. To je zapravo svijet koji još ne postoji u materijalnom obliku, ali ipak ga vidimo.

Sjetite se da su ljudi koji su pomicali granice realnosti uvijek bili vizionari. Što je vidio Nikola Tesla prije nego je kreirao sve svoje izume? Od kuda su došle te informacije iz kojih su bili kreirani svi ti izumi?

Prvo je morala postojati vizija, kako bi na temelju toga počeli djelovati u određenom smjeru i kreirati nešto što do tada nije postojalo na Svijetu. Jednom davno nije bilo veš mašine, televizora niti interneta i mobitela. Od kuda je to stvoreno? Gdje je početak stvaranja? Netko je imao viziju.

kKako kreirati viziju? Kreiranje vizije života jest dugotrajan proces koji zahtijeva naše kompletno biće. Kreiranje vizije ne odvija se samo kroz naše misli, već i kroz emocije i naše fizičko tijelo kao i osjećanje duhovnog aspekta sebe.

Naravno, mi možemo kreirati viziju iz uma, ali kada realiziramo takvu viziju ona nas ne može u potpunosti zadovoljiti i ispuniti.

Zašto? Zato što smo mi multidimenzionalna bića te da bi bili kompletni moramo uvažiti sve svoje dimenzije.

Ako kreiramo viziju iz uma, tada će možda naš ego biti zadovoljen neko vrijeme, ali neće postojati trajna sreća, zadovoljstvo i radost duše.

Da bismo kreirali viziju s razine duše, moramo biti svjesni duhovnog aspekta sebe. Kako postati svjestan tog dijela sebe? Putovi su različiti. Netko taj dio sebe osjeća od rođenja, a netko ga je “pronašao” tijekom života kroz teške trenutke, netko kroz radosne trenutke, kroz molitvu, meditaciju ili neku drugu praksu ili životno iskustvo.

lKada smo istinski povezani s duhovnim aspektom sebe, tada kreiranje vizije postaje prirodan proces. Zapravo više nemamo osjećaj da nešto kreiramo, već osjećamo da vizija teče kroz nas, da se manifestira kroz nas. Na nama je da osluškujemo, da budemo budni i svjesni svake svoje dimenzije, da imamo povjerenja da smo vođeni na putu života i da djelujemo u skladu s tim.

Čovjek bez vizije ne može živjeti, jer bi mu prva teška situacija oduzela životnu energiju. Kad imamo viziju i vidimo smisao u svojem životu i razlog zašto se dižemo svako jutro, to je ono što nam daje snagu da prođemo kroz teške trenutke.

Kada bi vam netko rekao da ćete živjeti u mraku do kraja života i više nikada nećete vidjeti sunce, koliko bi istinski željeli živjeti? No, ipak svake noći imamo viziju sutrašnjeg dana i u miru liježemo jer vjerujemo da će sunce opet zasjati.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo