Jednom prilikom smo napisali da Marko i Luka obožavaju započeti svoje nedjeljno jutro palačinkama i šalicom voćnog čaja iz kojeg viri štapić kandiranog šećera. Naravno da i u ovim toplijim danima koji nam polako dolaze, dečki više-manje tradicionalno započinju svoje nedjeljno jutro voćnim čajem kojeg smo im napravili dan prije i ostavili u hladnjaku da ga popiju kao ice-tea.

Pošto vam do sada još nismo pisali o voćnim čajevima evo prilike da vam ih približimo kroz jedan voćni pod nazivom Wild fruchte.

kVoćni čajevi u svom sastavu nemaju biljku camellia sinensis pa samim tim ne spadaju u prave čajeve. To ih čini prikladnim napitkom za ljude svih uzrasta, pa tako i za djecu. Između ostalog nemaju niti kofeina, odnosno teina pa se mogu konzumirati u neograničenim količinama, bilo kao topli pripravak ili rashlađen.

Voćni čaj proizvodi se od cvjetova, sjemenja, kore i raznovrsnog voća, a naš Wild fruchte je čaj bogat cvjetovima hibiskusa, šipkom, komadićima jabuke, ribizlima, narančinom korom, jagodom i bazginim plodom. Razigran bojama, mirisom i okusom ponajviše je zanimljiv djeci i ljudima koji su osjetljivi na kofein ili tein.

Voćni čajevi su bogati C vitaminom baš zbog toga što su prepuni različitim sušenim voćem. Ostalih nutritivnih vrijednosti imaju u tragovima pa su tako odličan izbor za osvježiti organizam u toplijim danima.

Prilikom pripreme voćni čaj treba odstajati duže u proključaloj vodi, a cijedi se nakon 10 minuta. Cijena voćnih čajeva je relativno pristupačna pa tako za već 20 kuna možete dobiti 50 g prekrasnog šumskog čaja koji će vaš organizam obogatiti okusom, mirisom i bojom.

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo