Često čujemo kako su ljudi oko nas nezadovoljni. Ponekad i sami za sebe kažemo da nam život ne daje ono što očekujemo. Nismo zadovoljni sa sobom, s ljudima koji nas okružuju. Pa, kako onda dobiti ono što mislimo da uistinu zaslužujemo?

Odgovor se nalazi u traženju. Možda je uistinu došlo vrijeme da zatražimo ono što zaslužujemo.

Priča iz života…

Nekoć sam upoznala ženu koja se žalila na situaciju u kući. Neuredan suživot s partnerom i nesređeni odnosi na radnom mjestu dovodili su je do ludila. U jednom periodu bilo je i upitno kako sačuvati radno mjesto i brak, koji je iz sata u sat tonuo poput broda?

Očajavala je tražeći načine kako da u svemu ispliva. Često je postavljala pitanje: čime sam to zaslužila? To bi zasigurno potrajalo da nije dobila savjet mudre i ozbiljne žene koja joj je ponudila jednostavan recept.

Recept iz životne riznice

Da bi promijenili odnose i izborili se za sebe trebate smoći snage i reći drugima ono što mislite. I nakon dvojbi i strahova koji su je izjedali žena iz naše priče odlučila je otvoreno razgovarati. Susret sa šeficom nije bio niti malo ugodan. Bio je to susret u kojem je jasno izrazila što je zabrinjava i što želi. Isti scenariji je ponovila u komunikaciji s partnerom.

Shvatila je da ima previše znanja, iskustva i radnih rezultata koji joj daju valjane razloge da ne bude suzdržana u svojim potrebama i promišljanjima.

Kraj priče

Ako uistinu želimo učiniti nešto za sebe pri tome poštujući sebe i osobe s kojima radimo ili živimo nužno je potrebno reći ono što mislimo. Istinitost i iskrenost izrečena u ljubavi bez srđbe i potrebe da drugoga povrijedimo, najbolji je put kojim se približavamo sebi i drugima.

A što ako zbog iskrenosti dobijemo po prstima? Taj scenariji nam je svima poznat, iz generacija u generaciju nas uče da budemo bespomoćni. Zbog istih razloga zataškavamo istinu i šutimo. Neovisno o ishodu uvijek postoji drugo rješenje. Ako ništa, divan je osjećaj biti rasterećen promišljanja o drugima kao lošim, nezahvalnim i nepoštenim pojedincima.

Vaše će samopouzdanje iz dana u dan jačati i vjerujte, imate više izgleda dobiti ono što vam pripada.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo