Vrijeme je ludo do daske. Svi negdje trče, nitko nema vremena, a “stvari” se događaju munjevitom brzinom.

Ponekada se pitam imaju li ljudi uopće vremena čitati članke? I ako pročitaju, uspijevaju li “svariti” pročitano, primijeniti koji savjet?

jKako dati koristan savjet u ovom ludom vremenu? Vježbajte yogu, meditirajte, posvetite se sebi, jedite zdravo i tome slično. Čovjek se pita: “Kada?”. Ako imaš obitelj, onda je upitnik još veći.

Vrijeme u kojem živimo je vrlo zahtjevno i izazovno. Zapravo događa se jedna velika globalna transformacija. Raspada se stari sustav i način življenja i to se događa vrlo ubrzano. Počinjemo shvaćati nefunkcionalnost sustava (ekonomskog, zdravstvenog, školskog, političkog i svih ostalih). Uviđamo mnoge laži i nepravde sustava u kojem živimo. Dosta nam je svega, zasićeni smo, umorni od borbe za život, muka nam je od toga što se život sveo na borbu za preživljavanje i sve je manje prostora za uživanje u životu.

Čemu sve to? Zašto uopće moramo to sve proživljavati?

To se događa upravo zato da pronađemo odgovor na pitanje: “Čemu sve to? Zašto sam dobio ovaj život? Tko sam ja? Kamo idem?“

Ovaj puta moramo ući malo dublje u sebe i potražiti istinu. Potražiti odgovore, da bismo vidjeli smisao u tome što se događa. Vrijeme je toliko intenzivno, da je teško ostati ravnodušan. Svi su na nogama, vrijeme je revolucije i evolucije.

kOvo je vrijeme kada imamo priliku sjetiti se tko smo. Prisjetiti se svojeg istinskog jastva i dotaknuti božansko u sebi. Što se više poistovjećujemo s materijalnim aspektom sebe, to će nam biti teže prolaziti kroz ove promjene. Što smo bliže duhovnom aspektu sebe to ćemo biti više u miru, sve će imati drugačiju perspektivu i više lakoće.

Kada bismo u potpunosti osjetili (prisjetili se) da smo duša (koja trenutno kroz tijelo istražuje život) i vjerovali u to svakim atomom svojeg bića, ne bismo više bili u strahu, grču i borbi za fizičko preživljavanje. Kao duša znamo da smo vječni i da smo potpuno sigurni. Gubitak materijalnog ne bi nas nimalo strašio.

Ovo je vrijeme koje nam postavlja pitanje: “Tko si ti?“

Ovo je vrijeme buđenja, stoga budite hrabri i ne zaboravite da niste samo tijelo i materija. Gledajte unutar sebe i pronađite svjetlo. Ono je uvijek u nama.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo