Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Women’s tea – ayurvedski (biljni) čaj

Jednom prilikom prije par godina pošao sam u jedan poznati wellness studio u blizini Zagreba u nadi da ću se opustiti uz saune, jacuzzi i masažu.

Bio je to prohladan i kišovit utorak i početak radnog tjedna, pa sam se vodio razmišljanjem da ne bi trebalo biti puno ljudi, te da ću pronaći toliko traženi mir i relaksaciju koja mi je tada bila neophodna. Došao sam pred ulazna vrata studija i ostao sam vidno zatečen natpisom koji me je na trenutak uzrujao.

l“Svaki utorak u mjesecu ulazak je dozvoljen samo nježnijem spolu (ženama)!“

Pomalo razočaran i ljut na sebe što prije polaska nisam provjerio je li studio otvoren i za muški spol, priznao sam sebi da danas nije taj dan koji sam si namijenio za relaksaciju i uživanje u sauni.

No zaista je lijepo, civilizirano i humano da naše dame imaju takve dane gdje se doista mogu opustiti u isto-spolnom društvu nekog studija i uživati u blagodatima koje im isti pruža.

Opuštanja na takvim i sličnim mjestima lijepo je upotpuniti i čajem pod nazivom Women’s tea koji je po ayurvedskim receptima sastavljen od biljaka kao što su: cimet, klinčić, rooibos, cvjetovi kamilice, crni papar, komadići jabuke, narančina kora, komorač, cerdamon, plod borovnice i malina.

U našoj “kućici” je u ponudi od samog početka i vrlo je tražen zbog toga što prvenstveno djeluje kao napitak koji daje jednu vrstu unutarnjeg mira i duhovnog balansa kod žena, te ublažava promjene uslijed hormonalnog poremećaja u klimakteriju i menstrualnim ciklusima, te upalama jajnika i spuštenom mjehuru.

Priprema se s vodom od 100 stupnjeva tako da sama infuzija odstoji oko 5 minuta, a sustavnom primjenom od 2-3 šalice dnevno, drage dame vaš organizam nagradit ćete unutarnjom uravnoteženošću i skladom svih svojih podsustava koji će pridonijeti vašem boljem osjećaju u svakodnevnoj borbi s vremenom koje nam nadolazi.

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo