Mjesec darivanja - svaki dan jedan dar!

Dva poklon paketa tvornice Mardešić – najbolje iz mora!

Tvornica Mardešić iz Sali na Dugom otoku osnovana je davne 1905. godine i bavi se proizvodnjom ribljih konzervi, pretežno srdela, ali i skuša, tuna te soljenih inćuna.

Dva poklon paketa čekaju vlasnika, a puni su pažljivo selekcionirnih i visokokvalitetnih proizvoda tvornice Mardešić, a sadrže i majicu, miris za auto te krpenu vrećicu. Odgovorite na pitanja i sutra saznajte jeste li sretan dobitnik!

U početku je to bila mala proizvodnja koja je znatno porasla nakon druge polovice pedesetih godina. Tvornica se nalazi u neposrednoj blizini najbogatijeg ulovnog pordučja na Jadranu što joj omogućuje svakodnevno pravovremeno zaprimanje svježe ribe. U svojoj bogatoj povijesti proširivala je i usklađivala proizvodne procese, ali uvijek uz poštivanje tradicije. Svaki dan provodi se temeljita selekcija ribe i pažljiva kontrola od ulova do skladištenja. Prerada se strogo nadzire kako bi se garantirala visoka kvaliteta i sigurnost proizvoda.

Srdele su pripremljene od svježih srdela, ulovljenih u Jadranskom moru koje okružuje Dugi otok. Ukusne su, bogate proteinima te su prirodan izvor Omega-3 masnih kiselina.

Ponosni smo na Friganu srdelu u maslinovom ulju koja je tradicionalni proizvod tvornice Mardešić. Proizvodila se pred više od sto godina isključivo od svježe ulovljene ribe, ručno rezala i slagala, sušila na suncu i buri, samo u određeno doba godine kada su se poklapali ulov i vremenske prilike. I danas se proizvodi na tradicionalan način, uz moderniju tehnologiju, od najsvježije ribe ulovljene samo nekoliko nautičkih milja od tvornice.

Tuna se u Mardešiću pažljivo selekcionira, kako bi se kupcima ponudio isključivo visokokvalitetni proizvod. Filetiranje i ukutijavanje vrši se ručno, kako bi se sačuvala kompaktnost.

Osim sočnih fileta prvoklasne skuše, među najcjenjenijim proizvodima je skuša s povrćem, spoj rajčice, papirke, mrkve i jedinstvene kombinacije začina. Salata od prvoklasne skuše karakteristična je po dodatku graha i kukuruza uz novu mješavinu aroma čija je receptura strogo čuvana tajna.

Foto: shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo