Mjesec darivanja - svaki dan jedan dar!

Homeopatski konzultacijski pregled na dar!

Foto: Shutterstock

Darujemo Vam poklon bon za homepatske konzultacije u vrijednosti od 500 kuna u centru za homeopatiju i potporu zdravlju.

U centru za homeopatiju i potporu zdravlja Annah klijenti se savjetuju o tome koja homeopatska remedija najbolje odgovara klijentu i njegovim bolestima ili tegobama.

Homeopatske konzultacije vodi dr. sc. Ana Šafran, homeopatkinja i vlasnica Annah centra za homeopatiju. Homeopatkinja je završila Francusku i internacionalnu školu homeopatije pri Hrvatskoj udruzi za komplementarnu medicinu (HUKOM) u Zagrebu.

Kliničku praksu i stručno usavršavanje obavlja na internacionalnoj akademiji za naprednu homeopatiju dr. Rajana Sankarana u Indiji. Registrirana je praktičarka Bachove zaklade (BFRP) te je edukaciju o Bachovim kapima završila je u Bachovu centru u Engleskoj.

Također je certificirana savjetnica za Schuesslerove soli i analizu lica. Predavačica je i stručna savjetnica u Školi homeopatije Zagreb, gdje uz homeopatiju predaje i Bachove kapi te Schuesslerove soli.

Kako izgleda prvi razgovor s homeopatom?

Prvi razgovor homeopata s klijentom obično traje dva sata, a cilj je homeopata saznati što više detalja o tegobama klijenta kako bi pronašao homeopatski lijek koji pokriva cjelokupnu sliku pacijenta i sve njegove tegobe. Homeopat će ponekad pitati vrlo detaljna pitanja, koja se klijentu čine nebitnima, primjerice: “Koju hranu najviše volite i ne volite jesti?”. Koliko god se ta pitanja činila nepotrebnima, homeopat kroz takve odgovore dobiva sve potrebne informacije o klijentu, a samim time mu je lakše odrediti remediju koja je klijentu potrebna. Ova detaljna pitanja su u homeopatskoj praksi vrlo bitna te daju jasnu sliku o tome koju remediju odabrati. Umijeće pronalaska remedije može ponekad biti vrlo zahtjevno, a one mogu otkriti neuravnotežnosti koje su bile prikrivene i do kojih se prije nije dolazilo niti ih se liječilo.

Za što bolje postizanje rezultata kod klijenata potrebno je duboko razumjeti bolest i njezine uzroke. Što dublje homeopat dopire do uzroka bolesti ili stanja, rezultati su bolji i dugotrajniji. Homeopatkinja dr. sc. Ana Šafran često se u praksi služi metodom osjeta u radu s klijentima. Tu je metodu specijalizirala kod jednog od najpoznatijih homeopata u svijetu – dr. Rajana Sankarana, u Indiji. Tom metodom u praksi postiže iznimne rezultate s klijentima.

Metoda osjeta razlikuje se od klasičnog homeopatskog principa. Prema ovoj metodi, homeopat treba tijekom razgovora s klijentom prepoznati jedan temeljni osjet koji se provlači kroz sve životne situacije klijenta. Taj osjet je glavna vodilja prema remediji koja se može odabrati iz biljnog, životinjskog ili mineralnog kraljevstva remedija. Ovom je metodom moguće s vrlo velikom sigurnošću odrediti tzv. konstitucijsku remediju pacijenta, koja pokriva sve ili veliku većinu tegoba klijenta te dovodi do brzog i dugotrajnog izlječenja.

Važno je napomenuti da homeopatija nije alternativna, već komplementarna medicina. Homeopat nikada ne savjetuje klijentu da prekine ili promijeni terapiju koju mu je odredio njegov liječnik, niti mu ne savjetuje korištenje homeopatskih remedija kao zamjenu za lijekove klasične medicine. Kod hitnih i po život opasnih stanja, homeopat će klijenta hitno uputiti liječniku te neće savjetovati klijentu da takva stanja tretira homeopatskim remedijama. Homeopatija se zasniva na holističkom pristupu pacijentu te je njezin cilj postizanje ravnoteže kod osobe na emocionalnoj, mentalnoj i fizičkoj razini.

Osnovno načelo u homeopatiji glasi: „Slično se sličnim liječi”. Začetnik homeopatije bio je njemački liječnik Samuel Hahnemann (1755. – 1843.). On je došao do spoznaje da supstancija koja izaziva određene simptome kod zdrave osobe može izliječiti pacijenta koji ima iste ili slične simptome bolesti. Homeopatski su lijekovi potpuno neškodljivi, ne izazivaju nikakve nuspojave i mogu se koristiti uz lijekove klasične medicine. Homeopatske remedije se ne koriste duže razdoblje niti doživotno. Ponekad je dovoljno uzeti samo jednu dozu remedije da bi se tijelo potaknulo na prirodni stimulans i mehanizam izlječenja, a ponekad će je klijent uzimati mjesec dana, što ovisi o tegobama klijenta i procjeni homeopata o tome koja je terapija najprimjerenija.

Homeopatija je posebno učinkovita u tretiranju kroničnih oboljenja koja se teško liječe drugim metodama, poput astme, bronhitisa, depresija, alergija i bolesti štitnjače. Također pomaže i kod akutnih tegoba kao što su prehlada, upala uha, temperatura, kod bolnih menstruacija ili tegoba u menopauzi, te brojnih drugih tegoba. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo