Mjesec darivanja - svaki dan jedan dar!

Enzimi su temelj zdrave probave

Jedan od bitnih razloga loše probave je upravo manjak određenih probavnih enzima, koje tijelo proizvodi u manjoj količini od potrebne ili ih uopće ne može proizvesti.

Jedan od bitnih razloga loše probave je upravo manjak određenih probavnih enzima, koje tijelo proizvodi u manjoj količini od potrebne ili ih uopće ne može proizvesti.

Što su enzimi?

Enzimi su biološki aktivni proteini koji ubrzavaju gotovo sve biokemijske reakcije u ljudskom organizmu. Posebnu skupinu čine probavni enzimi koji se stvaraju u gušterači i omogućuju probavu hrane na najsitnije sastavne dijelove, koji se potom apsorbiraju i putem krvi prenose do svih tjelesnih stanica.
Postoje dva načina dodatne opskrbe organizma enzimima: unosom putem sirovih namirnica koje ih sadrže i nadoknada putem dodataka prehrani (u potonjem slučaju prednost treba dati proizvodima koji u sebi sadrže više različitih skupina enzima).
 
Zašto je važna nadoknada probavnih enzima?
 

Većina ljudi češće konzumira termički obrađene namirnice (koje su zbog djelovanja topline siromašnije enzimima), zbog čega organizam posljedično troši veliku količinu energije na proizvodnju vlastitih probavnih enzima. Osim toga, starenjem se usporavaju svi metabolički procesi u organizmu pa tako i mogućnost stvaranja probavnih enzima.
Druga važna komponenta u pravilnom funkcioniranju probavnog sustava, odnosno organizma u cjelini, je adenozin-trifosfat (ATP), glavni nositelj energije u organizmu koji  omogućuje normalan rad svih stanica. U probavnom sustavu ATP pomaže pravilnoj i potpunoj probavi dodatno regulirajući lučenje želučane kiseline i pepsina, doprinosi apsorpciji nutrijenata i potpunom iskorištavanju unesene hrane.
 
Što su Enzymedica DIGEST proizvodi?

DIGEST proizvodi su dodaci prehrani koji u sebi sadrže probavne enzime, kako one iz osnovnih skupina (proteaze, amilaze i lipaze) tako i ostale, poput laktaze i celulaze. Svi proizvodi su 100 posto vegetarijanski/veganski, ne sadrže alergene, dodatna punila ni boje.
 
DIGEST GOLD ATPro

Digest Gold, proizvod koji u sebi sadrži visoko potentne enzime (proteaze, lipaze, amilaze, celulaze i druge), sad je obogaćen s ATPro i elementima koji omogućuju njegovo stvaranje, kao što su alfa lipoična kiselina, magnezij citrat i CoQ10. Zahvaljujući posebno patentiranom procesu proizvodnje, Thera-blend® enzimi u proizvodu Digest Gold ATPro su aktivni kroz cijeli probavni sustav, a dodatak ATPro čini ovaj proizvod još učinkovitijim u njegovu djelovanju. Digest Gold ATPro dolazi u obliku kapsula i uzima se neposredno prije obroka. Ne sadrži alergene, dodatna punila ni boje i 100 posto je vegetarijanski/veganski.

Dostupan je bez recepta u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.
 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo