Božanstveni za blagdane: Sendvič kolačići od zobenih pahuljica s đumbirom - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Božanstveni za blagdane: Sendvič kolačići od zobenih pahuljica s đumbirom

Ambitious Kitchen

Ovi savršeno začinjeni sendvič kolačići od đumbira hrskavi su izvana, mekani u sredini i ispunjeni ukusnom gustom kremom koja ih čini savršenim odabirom za blagdanski stol.

Sendvič kolačići od zobenih pahuljica s đumbirom

Sastojci

Mokri sastojci:

  • 1⁄2 šalice maslaca, na sobnoj temperaturi
  • 1 šalica pakiranog smeđeg šećera (tamni je odličan, ali i svijetli također funkcionira!)
  • 1/4 šalice crne melase
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Suhi sastojci:

  • 1 i 1/2 šalice višenamjenskog brašna
  • 3/4 šalice starinske valjane zobi
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1 1⁄2 žličice mljevenog đumbira
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica pimenta allspice (podsjeća na mješavinu klinčića i papra te ima pikantan, papren okus s natruhama drvenaste arome)
  • 1/4 žličice soli

Krema:

  • 3⁄4 šalice maslaca, na sobnoj temperaturi
  • 1 1⁄2 šalice šećera u prahu
  • 3/4 žličice ekstrakta vanilije
  • 1-2 žličice mlijeka da fil bude kremast
Ambitious Kitchen

Upute

  • Dodajte maslac sobne temperature i smeđi šećer u zdjelu i s električnom miješalicom miješajte zajedno 1 minutu. Zatim dodajte melasu, jaje i vaniliju i ponovno miješajte dok se dobro ne sjedini, postane glatko i kremasto, još oko 1 minutu.
  • U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, zob, sodu bikarbonu, đumbir, cimet, 1 žličica pimenta allspice i sol u zdjeli. Polako dodajte suhe sastojke mokrima i miješajte na niskoj brzini dok se ne sjedine. Ohladite tijesto u hladnjaku 1 sat, to je da bi kolačići imali savršenu teksturu, stoga nemojte preskočiti hlađenje tijesta!
  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Rukama ili žlicom uhvatite veliku žlicu tijesta i razvaljajte u kuglu. Stavite kuglice tijesta 2 inča jedna od druge na lim za kolačiće. Pecite 9-12 minuta. Ako volite kolačiće s hrskavim rubovima, pecite ih oko 12 minuta. Ako volite mekše kolačiće, pecite ih 9-10 minuta.
  • Izvadite iz pećnice i ohladite kolačiće na listovima oko 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku. I dalje će ostati mekani iznutra. Ponovite s preostalim tijestom. Ukupno će biti oko 30 kolačića za 15 sendviča.
Ambitious Kitchen

Kada se kolačići potpuno ohlade, možete napraviti nadjev:

  • U zdjelu električnog miksera dodajte maslac sobne temperature, šećer u prahu, ekstrakt vanilije i mlijeko. Tucite mikserom na niskoj razini, a zatim postupno povećavajte brzinu na najjaču oko 1 minutu ili dok glazura ne postane glatka i kremasta.
  • Na vrh jednog sendviča s kolačićima stavite žličicu nadjeva, ostavljajući lijep rub oko kolačića i na vrh stavite drugi sendvič s kolačićima, zatim vrlo nježno lagano pritisnite prema dolje. Ponovite sa svim kolačićima. Trebali biste dobiti oko 15 kremastih pitica od zobenih pahuljica. Nadjev će imati najbolju teksturu nakon što kolačiće ostavite na sobnoj temperaturi 1 sat.

Savršen blagdanski desert: Jabuke pohane u smjesi od cimeta, limuna i ruma

Nutritivna vrijednost po jednom sendvič kolačiću:

  • Kalorije: 312 kcal
  • Ugljikohidrati: 46,8g
  • Bjelančevine: 2,3g
  • Masti: 16g
  • Zasićene masti: 9,6g
  • Vlakna: 0,9g
  • Šećer: 26,2g

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo