Prije nego što počnete pripremati uskršnji stol, morate se malo zasladiti!
Za dobar početak uskršnjeg vikenda, ove godine pripremite ove kratke i brze recepte za kojima će cijela obitelj poludjeti.
Osim što ćete se zdravo zasladiti, također ćete imati puno više energije za popodnevno bojanje uskršnjih jaja.
Zobene pahuljice imaju sve što trebate za doručak!
Američke bezglutenske palačinke
Izvrsna tri recepta za smoothije s bananom!
Sastojci:
1 banana
2 jaja
dvije žlice cimeta
Priprema:
Narežite bananu na kolutiće, a zatim ju pomiješajte s dva jaja i cimetom u jednoj posudi.
Banane dobro zgnječite kako bi se mogla pomiješati s druga dva sastojka dok smjesa ne bude glatka i gusta.
Zagrijte tavu s malo ulja i na sredinu dubljom žlicom izlijte smjesu kako biste dobili malu američku palačinku. Palačinke servirajte s bananama ili s drugim voćem s kojim želite.
Veganski brownie bez pečenja
Sastojci:
250 g oraha
315 g datulja
125 g kakaa u prahu
Priprema:
U procesoru hrane usitnite orahe. Zatim dodajte datulje komad po komadi, blendajući i između. Na kraju dodajte kakao i blendajte dok ne budete zadovoljni sa smjesom. Zatim ju rasporedite u niskoj posudi i stavite na hlađenje.
Ovi se browniji mogu jesti odmah, no što se više ohladi – to će ju lakše biti rezati u male fine kolačiće.
Brze granole s bademima
Sastojci:
- 255 g med
- 227 g maslaca od badema
- 255 g zobene pahuljice
Priprema:
Zagrijte maslac od badema i med na slaboj vatri, dok se sve ne otopi i pomiješa. Prelijte preko zobenih pahuljica te smjesu posložite u tepsiju.
Pećnicu zagrijte na 175°C i pecite 15 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi te zatim narežite. Od ove biste smjese trebale dobiti 16 pločica.
Naučite pripremiti košarice s jabukama – kolač za prste polizati i kolač od sira i čokolade, koji se priprema bez jaja i pečenja!
Foto: Shutterstock
G. Horvat