Svi su čuli za Cezar salatu, a donosimo vam brz i jednostavan recept za sve ljubitelje veganske prehrane.
Tradicionalno se preljev za ovu salatu priprema s jajima i inćunima, što jasno daje do znanja da se ne radi o veganskom obroku. Ovaj recept ne uključuje sastojke životinjskog podrijetla.
Iako ćete preljev morati napraviti sami, stvarno je jednostavno i brzo te je potrebno samo 5 minuta za pripremu. Evo kako pripremiti savršeno ukusnu salatu koju možete jesti kao samostalni obrok ili poslužiti uz glavno jelo.
Je li bolje kupiti svježu ili zaleđenu ribu? I što se događa kada je pečete u soli? Evo odgovora
Potrebni sastojci
- 3 glavice salate (originalni recept kaže rimske)
- 200 g veganske majoneze
- ½ šalice svježe naribanog veganskog sira
- malo papra i soli
- ½ žličica senfa
- 1 žličica veganskog Worcester umak
- 1 sok od limuna
- 1 žličica miso
- 1 žličica češnjaka u prahu
Priprema
- operite i osušite salatu
- isjeckajte ju u veću posudu
- sve sastojke pomiješajte i stavite na salatu
Mikrozelenje je nova superhrana: Zašto jesti i kako uzgojiti vlastite klice
Uživajte!
Foto: Shutterstock