Hrana i recepti

Hrana i recepti

Ispada vam kosa? Potražite pomoć u mrkvi i suhim šljivama!

Ako je gubitak kose postao vaša stvarnost, predlažemo vam da promijenite svoje prehrambene navike. Vrijeme je da isprobate namirnice koje će potaknuti rast vaših vlasi.

Mrkva

Ovo povrće bogato vitaminom A nije zdravo samo za oči. Mrkva je izvrsna i za zdravo vlasište te sjajne i jake vlasi. Stoga ako želite imati zdravu kosu, vrijeme je da se okrenete prehrani bogatoj “mršavim” proteinima, voćem i povrćem, cjelovitim žitaricama, mahunarkama, masnoj ribi i nemasnim mliječnim proizvodima.

lSuhe šljive

Ako vas muči suha i rijetka kosa sklona ispadanju, vašem organizmu vjerojatno nedostaje željeza. Predlažemo da u svoju svakodnevnu prehranu uvedete suhe šljive koje će uvelike poboljšati kvalitetu kose. Stručnjaci preporučuju i konzumaciju zelenog povrća i te cikle.

Grašak

Iako ovo sićušno povrće ne obiluje antioksidansima ni nekim specifičnim vitaminima ili mineralima, grašak sadrži dobro izbalansiranu količinu vitamina i minerala poput željeza, cinka, i vitamina B skupine. Oni su neophodni za zdravu kosu.

Zob

Osim što obiluje vlaknima koje gode zdravlju srca i crijeva, zob također sadrži visoku koncentraciju drugih esencijalnih nutrijenata poput cinka, željeza i omega-6 masnih kiselina. Ove potonje su iznimno važne za zdravlje kože i rast kose. Neka se vaš doručak, barem svaki drugi dan, sastoji od zdjelice pune zobenih pahuljica s medom.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo