Odličan je za čišćenje organizma jer rastapa naslage masti i sluzi u tijelu, a tako poboljšava rad jetre, bubrega i drugih organa.
Iako nije priznat kao lijek, u Kineskoj medicini je uobičajen i omiljen. Najviše se govori o tome koliko je dobar za sprječavanje artritisa, reguliranja probave, smanjuje rizik od karcinoma te poboljšava memoriju! Istina je da je jabučni ocat tekućina s hranjivim sastojcima pa zato pomaže u borbi protiv bolesti, produžuje život i čuva vitalnost.
Mali trikovi za održavanje kućanstva koji će vam olakšati život
Sastojci:
- 3 manje jabuke – ostavite koru
- 3 žlice šećera
- 800 ml filtrirane vode (važno je da voda prekriva jabuke, pa po potrebi dodajte)
Priprema:
- Operite i narežite jabuke te ih položite u dobro opranu i posušenu posudu
- Pomiješajte šećer s vodom te prelijte po jabukama
- Zatvorite posudu – dobro je koristiti papirnati poklopac ili gazu)
- Ostavite 2-3 tjedna u smočnici
- Procijedite tekućinu i bacite jabuke
- Vratite tekućinu u istu posudu i zatvorite
- Vratite posudu na mjesto gdje je stajala (toplo i tamno mjesto)i tako ostavite otprilike 4-6 tjedana
- Nakon 4 tjedna provjerite je li okusom odgovara onome što želite, kada ste u to sigurni, možete ga koristiti.
A. A.
Foto: Shutterstock