Osim što su ukusne, sardine “Mardešić” su bogate proteinima, a siromašne zasićenim masnoćama.
Pripremljene su od svježih srdela, ulovljenih u Jadranskom moru, koje okružuje Dugi otok.
Jadranska sardina u maslinovom ulju
tradicionalni je proizvod tvornice ribljih konzervi Mardešić. Ne sadrži nikakve
konzervanse niti aditive, a izvrstan je izvor omega-3 masnih kiselina. Upravo su
ove kiseline glavni aduti protiv rizika boelsti srca i krvnih žila.
Maslinovo ulje prepuno je hranjivih sastojaka, vitamina i
ljekovitih svojstava. Ono djeluje protubakterijski, protuupalno, protugljivično
i protuvirusno. Stručnjaci su mnogim istraživanjima dokazali kako umjerena
konzumacija maslinovog ulja može zaštititi od nekih vrsta raka i bolesti
krvožilnog sustava.
Jadranska sardina u
maslinovom ulju proizvodi se od svježe ulovljene ili svježe smrznute jadranske srdele ulovljene u neposrednoj blizini Dugog
otoka, gdje se nalazi tvornica Mardešić. Jadranske sardine u maslinovom ulju možete kupiti u pakiranju od 125 g u trgovinama: Konzum, Diona, Mercator; Plodine i Cromaris.
Sardini se strojno odvaja glava, utroba i rep te se automatski ili ručno ulaže
u limenku. Kutija s ribom se kuha u pari i suši u struji
vrućeg zraka.
Nakon parenja i sušenja, dodaje se ulje te se hermetički zatvara.
Potom se kutija sterilizira, pere te stavlja na odležavanje do trenutka opreme.
Najveća vrijednost ribe je
u sastavu bjelančevina, masnih kiselina (omega-3 masne kiseline u srdeli),
vitamina, minerala i mikroelemenata. Nadalje, visok stupanj čistoće Jadranskog
mora daje ribi, koja obitava u ovom ambijentu, apsolutne karakteristike
ekološki vrijedne hrane.
Mardešić kvaliteta
Tvornica Mardešić postoji od 1905. godine, a s proizvodnjom ribe
započinje 1907. godine. S obzirom da je locirana na Dugom otoku, u mjestu Sali,
više od 100 godina ona predstavlja izvor prihoda za lokalno stanovništvo
kao i okolnih otoka. Danas se tvrtka Mardešić bavi proizvodnjom ribljih prerađevina
na bazi srdele, inćuna, tune i skuše. U svojoj se bogatoj povijesti tvrtka
stalno proširivala i usklađivala proizvodne procese s dostignućima u preradi
ribe, ali uz poštivanje tradicije i polaganje pažnje na svježinu i porijeklo
pripremljene ribe.
Ordinacija.hr