Neovisno o dobi, pizza je mnogima omiljena hrana. Ako ste skloni eksperimentiranju u kuhinji, onda je ovaj recept savršen za vas!
Želeći napraviti zdravu verziju ovoga poprilično kaloričnoga i nutritivno ne baš najbogatijega jela, cvjetača se našla kao savršeno rješenje. Naime, svojim je relativno neutralnim okusom poslužila kao dostojna zamjena tijestu za pizzu i na taj način, ne mijenjajući okus i sveukupni dojam pizze, učinila ju hranjivijom.
Pizza od cvjetače
Potrebni sastojci:
- 1 cvjetača srednje veličine
- 2 jaja
- 1/2 mozzarele
- 2 režnja češnjaka
- sol i papar
Nadjev – po želji!
Priprema:
- cvjetaču natrgajte na manje komade, a zatim je u blenderu usitnite dok ne dobijete mrvice
- kuhajte je u slanoj vodi oko 5 min, a zatim je dobro ocijedite (mora biti potpuno suha)
- cvjetaču pomiješajte s preostalim sastojcima
- pripremljenu smjesu oblikujte kao pizzu na papiru za pečenje i pecite 15 minuta na 220 °C
- na tijesto od cvjetače dodajte nadjev po želji i pecite još 10 minuta
Ako želite da u potpunosti ovo bude zdrava pizza, kao nadjev vam preporučujemo kombinaciju špinata, gljiva, mozzarele i naribane limunove korice!
Dobar tek!
Ovo morate isprobati: Začinjena pečena cvjetača s parmezanom!
Foto: Shutterstock
J. R.