Hrana i recepti

Hrana i recepti

Prirodna gazirana mineralna voda – idealno piće uz obrok!

Minerali su neophodni za normalnu izmjenu tvari (metabolizam), a današnji način života te jednolična prehrana i “obroci na brzinu” često dovode do nedostatnog unosa ili poremećaja ravnoteže pojedinih minerala u organizmu. Tijelo ih samo ne može proizvesti, već ih mora unijeti hranom i vodom.

jNaše uživanje u hrani često je ograničeno brojanjem kalorija koje unosimo u organizam. Međutim, vrlo često zaboravljamo da dodatne kalorije unosimo i pićima koja konzumiramo uz obrok. Upravo zato prirodna mineralna voda idealan je izbor jer, osim što je bogata mineralima pa povećava nutritivnu vrijednost obroka, s njom u organizam ne unosimo dodatne kalorije.

Uz pravilnu prehranu, i dobra probava je glavni preduvjet zdravlja i vitalnosti. Gazirane prirodne mineralne vode potiču razgradnju hrane, smanjuju probavne smetnje te imaju pozitivnu ulogu u regulaciji masnoća i kolesterola, a sve to dodatni je razlog zašto ih je preporučljivo konzumirati uz svaki obrok.

Nakon zimskih mjeseci, mnoge od nas opterećuje i višak kilograma te više pažnje posvećujemo pravilnoj prehrani i tjelovježbi. Konzumiranje prirodne gazirane mineralne vode i tu nam može pomoći jer nam ona nadoknađuje tekućinu, kao i minerale i elektrolite, koje gubimo tjelovježbom. Učinak mineralne vode u regulaciji tjelesne težine potvrđuje i novija studija o prehrani i životnim navikama žena u Hrvatskoj prema kojoj one žene koje redovito konzumiraju prirodne mineralne vode imaju manje problema s tjelesnom težinom od žena koje nemaju tu naviku.

Zato, uživajte u prirodnoj gaziranoj mineralnoj vodi Jamnica uz svaki obrok i bez grižnje savjesti!

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo