Ne volite povrće? Donosimo nekoliko prijedloga kako ga uvrstiti u omiljene obroke i uživati u ukusnom, ali istovremeno i zdravom obroku!
Ne mora svaki korak prema zdravijoj i “zelenijoj” prehrani biti lošeg okusa. Probajte povrće na jelovnik uvesti “na mala vrata” i uvrstite ga u svoje omiljene obroke, koje ionako često pripremate.
Evo kako!
Kolači i deserti
Zeleno povrće možete pasirati i dodati u smjesu za muffine. Kada se
iskombinira s drugim ukusnim sastojcima, poput borovnice ili čokolade, nećete
primijetiti okus špinata u desertu. Ovaj trik možete primijeniti i na
brownieje. Samo imajte na umu da to istovremeno ne znači da možete pojesti nekoliko porcija!
Jaja
Zeleno povrće može biti sastavni dio vaših omleta. Ovo se posebno odnosi na
kelj!
Tjestenina
Ako u omiljeno jelo s tjesteninom najčešće dodajete svježi bosiljak,
probajte dodati i druge zelene namirnice. Špinat se posebno dobro slaže s
tjesteninom, a zeleno povrće može biti i sastojak vaših lazanja. Također, umjesto
bosiljak u domaći pesto možete dodati zeleno povrće.
Smoothieji
Promijenite jutarnju rutinu i probajte u voćni smoothie dodati špinat ili kelj.
Šaka zelenog povrća neće vaš obrok učiniti manje ukusnim, štoviše, okus povrća vjerojatno nećete niti primijetiti.
Pizza
Zašto ne dodati malo zelene boje omiljenoj brzoj hrani? Evo kako – pizzu
napravite s mozzarelom, a na vrh dodajte rikolu, cherry rajčice i pokapajte
maslinovim uljem.
Juhe
Bilo koje povrće može se pasirati i postati dio gušće juhe, a okus pritom neće biti jako izražen. Ovo je dobra ideja i za osobe koje baš ne vole povrće – povrće neće vidjeti, a njihov okus će se stopiti s drugim namirnicama.
Provjerite kako pripremiti Pizzu sa sirom, pancetom i rikulom, Pitu od sira i špinata i Muffine s borovnicama!
D.Š.