Mozzarella je sjajna namirnica za pripravljanje raznih salata, koje zahvaljujući njoj postaju “puni” obroci. Zbog svoje mekoće i topivosti, neizbježni je sastojak pizza i svih jela koja iziskuju lako topive sireve. Mozzarella se odlično kombinira s povrćem, a može biti i zaseban obrok.
Ponedjeljak
Zajutrak: 1
nemasni jogurt (125 g), 1 kriška kruha (15 g) sa 3 žlice marmelade (30 g)
Međuobrok: sok
od grejpa
Ručak: ražnjići
od 80 g mozzarelle i rajčica po želji, 60 g kruha, 2 kriške dinje
Međuobrok: 200
g ananasa
Večera: 250
g orade u ovitku ili kuhane, salata od komorača i mrkve, 1 jabuka (200 g)
Utorak
Zajutrak: 1
šalica nemasnog mlijeka (1,5 dl), 3 žlice žitnih pahuljica (30 g), 3 žlice meda
(30 g)
Međuobrok: voćni
sok
Ručak: 80
g riže s umakom od rajčica, 200 g ananasa
Međuobrok: 1
nemasni jogurt (125 g)
Večera: 180
g telećeg odreska na grilu, kuhane mahune začinjene limunovim sokom, 40 g
integralnog kruha
Srijeda
Zajutrak: 1
nemasni voćni jogurt (125 g), 3 suha keksa sa 3 žlice marmelade (30 g)
Međuobrok: sok
od ananasa
Ručak: salata
od 70 g mozzarelle, zrele rajčice, maslinovog ulja, soli, origana i papra; 60 g
kruha, sok od naranče
Međuobrok: 1
kruška (200 g)
Večera: 80
g budžole s listićima parmezana, kuhani špinat, 40 g kruha, 1 jabuka (200 g)
Četvrtak
Zajutrak: 1
šalica nemasnog mlijeka (1,5 dl), 1 kriška kruha (15 g) sa 3 žlice meda (30 g)
Međuobrok: voćni
sok
Ručak: 1
žemlja (70 g) sa 80 g pršuta bez masnoće, 1 kruška (200 g)
Međuobrok: 1
nemasni jogurt (125 g)
Večera: 180
g pilećih prsa na grilu s uljem i ružmarinom, zelena salata, 40 g kruha, 1
kruška (200 g)
Petak
Zajutrak: 1
nemasni voćni jogurt (125 g), 1 kriška kruha (15 g) sa 3 žlice marmelade (30 g)
Međuobrok: sok
od naranče
Ručak: 1
kriška pizze s mozzarellom i rajčicom (100 g), voćna salata od 500 g svježeg voća
(kruške, jabuke,
dinja, kivi, agrumi) i sok od limuna
Međuobrok: 200
g kivija
Večera: 250
g kuhane hobotnice začinjene limunovim sokom i nasjeckanim peršinom, sirova
ribana mrkva,
130 g ananasa
Subota
Zajutrak: 1
nemasni jogurt (125 g), 3 suha keksa sa 3 žlice meda (30 g)
Međuobrok: voćni
sok
Ručak: salata
od 3 male kuglice mozzarelle, 40 g tunjevine u vodi, 1 tvrdo kuhanog jajeta, 1
žlice kukuruza, mrkve, zelene salate, krastavaca, rajčica, radica; 60 g kruha,
sok od grejpa
Međuobrok: 1
nemasni voćni jogurt
Večera: 180
g junećeg bifteka na grilu, šparoge kuhane na pari, 60 g kruha, 200 g dinje
Nedjelja
Zajutrak: 1
nemasni jogurt (125 g), 3 suha keksa sa 3 žlice meda (30 g)
Međuobrok: sok od naranče
Ručak:
80 g tjestenine s umakom pesto, voćna salata od 500 g voća (kruške, jabuke,
dinja, kivi, agrumi) i sok od limuna
Međuobrok: 200 g šumskog voća (svježeg ili smrznutog)
Večera:
180 g purećih prsa na grilu, mahune s umakom od rajčica, 1 jabuka (200 g)
I za kraj imajte na umu da niti jedna dijeta nije apsolutno dobra za
vaše zdravlje.
Stoga, prije nego se posvetite “novom” režimu prehrane, potražite
savjet svog liječnika.
Ordinacija.hr