Žene imaju 4 kilograma više no što tvrde! - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Žene imaju 4 kilograma više no što tvrde!

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali kako žene svakodnevno lažu o vlastitoj težini, i to partneru, najboljoj prijateljici, pa čak i vlastitoj majci.

Do ovakvog su zaključka došli znanstvenici u čijem je istraživanju sudjelovalo 2,000 žena. Oni su otkrili kako dvije trećine pripadnica nježnijeg spola laže o vlastitoj težini. Studija je pokazala kako dame imaju 4 kilograma više no što tvrde!

kSvaka peta ispitanica je potvrdila kako obmanjuje poznanike, prijatelje i obitelj tvrdeći da ima nekoliko kilograma manje od stvarne težine. Svaka šesta dama je priznala kako se srami svoje tjelesne težine, zbog čega u napredne fitness sprave za vježbanje ne ukucavaju stvarni, već manji broj kilograma.

Zbog spomenutih je laži svaka četvrtina žena zbunjena svojom pravom težinom, odnosno više ni sama ne zna što je istina, a što laž. Ove dame redovito kupuju pogrešne veličine odjevnih predmeta jer bi se željele uvući u manje konfekcijske brojeve.

Studija je također pokazala kako žene ne lažu samo o broju kilograma, već i o konfekcijskoj veličini, veličini grudnjaka, visini, pa čak i broju cipela.

“Većina ljudi će priznati da izgovara tzv. bijele laži o vlastitoj težini. Međutim poneke žene ipak znaju ozbiljno pretjerati. Iako višak kilograma može stvoriti određene neugodnosti i “srušiti” samopovjerenje, savjetujemo pojedincima da se umjesto laganja o broju kilograma ipak okrenu taktičkom izbjegavanju odgovora. U suprotnom biste mogli početi vjerovati u vlastite laži”, poručuju stručnjaci.

Rezultati nedavnog istraživanja su pokazali kako žena godišnje izgovori 468 laži o vlastitoj prehrani!

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo