Energizirajući doručak koji je savršeno uravnotežen s jarkim okusima citrusa i slatkih borovnica. Napravite seriju za vikend, i imat ćete savršen zalogaj za pojesti u užurbanim radnim danima.
Ovi muffini od zobenih pahuljica s limunom i borovnicama hranjiv su doručak ili savršen dodatak vašem stolu za užinu. Osim što su prepuni borovnica bogatih antioksidansima, ovi muffini također su dobar izvor vlakana, zahvaljujući integralnom pšeničnom brašnu i zobenim pahuljicama. Med ih održava vlažnima dok limunov sok i korica donose svijetlu, citrusnu notu koja savršeno nadopunjuje borovnice.
![](https://ordinacija.vecernji.hr/wp-content/uploads/2025/02/shutterstock_589421069-720x480.jpg)
S ovim preukusnim receptom imat ćete zdrav obrok na stolu u tren oka
Sastojci
- 3⁄4 šalice višenamjenskog brašna
- 3⁄4 šalice integralnog pšeničnog brašna
- 1⁄2 šalice zobenih pahuljica koje se brzo kuhaju
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1⁄2 žličice soli
- 2⁄3 šalice punomasnog mlijeka
- 1⁄3 šalice ulja repice
- 1⁄4 šalice meda
- 1 žlica ribane korice limuna
- 1⁄4 šalice soka od limuna
- 1 veliko jaje
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 11⁄2 šalice smrznutih borovnica, podijeljenih
- 1 žlica turbinado šećera
![](https://ordinacija.vecernji.hr/wp-content/uploads/2025/02/shutterstock_1109612489-720x480.jpg)
Upute
- Pomiješajte 3⁄4 šalice višenamjenskog brašna i integralnog pšeničnog brašna, 1⁄2 šalice zobi, 1 žličicu praška za pecivo i sode bikarbone te 1⁄2 žličice soli zajedno u srednjoj zdjeli.
- U drugoj srednjoj posudi pomiješajte 2⁄3 šalice mlijeka, 1⁄3 šalice ulja, 1⁄4 šalice meda, 1 žlicu limunove korice, 1⁄4 šalice limunova soka, 1 jaje i 2 žličice vanilije dok se dobro ne sjedine. Napravite udubinu u sredini smjese brašna. Dodajte u smjesu mlijeka; miješajte dok ne ostanu suhi tragovi (u redu je ako je tijesto malo grudičasto). Nježno umiješajte 11⁄4 šalice borovnica dok se ne sjedine.
- Žlicom stavite tijesto u pripremljene kalupe za muffine (otprilike 1⁄4 šalice svaki); pospite vrhove s 1 žlicom turbinado šećera i preostalom 1⁄4 šalice borovnica.
- Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu te pecite dok ne poprime zlatnosmeđu boju, otprilike 16 do 18 minuta na 180 Celzijevaca. Ostavite da se ohlade na rešetki 5 minuta; i poslužite.
A. H.