Ovo je najbolji recept za delikatesni slavonski fiš-paprikaš - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Ovo je najbolji recept za delikatesni slavonski fiš-paprikaš

Tradicionalno slavonsko jelo dugo se krčka, sadrži barem dvije vrste ribe i nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Fiš-paprikaš se priprema od barem dvije vrste ribe i služi se uz domaće, široke rezance. Uz ribe, glavni sastojci koji mu daju prepoznatljivu crvenu boju su sušena paprika (i slatka i ljuta) te vino.

Gotovo svaka kuća u Slavoniji i Baranji ima svoju verziju ovog popularnog jela, a mi vam donosimo recept po preporuci Turističke zajednice Baranje.

Sastojci:

  • 1 kg ribe (som i šaran)
  • 1,3 litre vode
  • 2 dcl bijelog vina
  • 500 g luka
  • dva-tri nasjeckana češnja češnjaka
  • tri žlice ulja
  • jedna žlica slatke crvene paprike
  • jedna do dvije male suhe ljute papričice (čili)
  • sol i papar u zrnu

Gordon Ramsay i Anthony Bourdain savjetuju što ne smijete naručiti u restoranu

Priprema:

Ribu očistite, operite i narežite na komade. U posudi na vrućem ulju zažutite sitno nasjeckan luk, dodajte nasjeckan češnjak, slatku papriku, zdrobljen čili te papar u zrnu i sve zalijte vodom.

Pustite da vrije desetak minuta. Dodajte na komade narezanu ribu, bijelo vino te sve lagano kuhajte četrdesetak minuta bez miješanja, povremeno protresajući. Posebno skuhajte široke rezance.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo